Houtenaren! Laat je stem horen en draag bij aan een inclusievere samenleving

Werk jij onbezoldigd en vol passie aan het verbinden van mensen in onze prachtige gemeente? Ben jij de vrijwilliger die bruggen slaat tussen culturen, die zich inzet voor een sociaal veilige omgeving in Houten? Wij hebben iets speciaal voor jou.

De dagtraining Inclusiecoaching is een unieke kans om je vaardigheden te versterken en je gereedschapskist voor verbinding en inclusie te vergroten. Deze training is ontworpen om je concrete handvatten en vaardigheden te bieden, zodat je op lokaal niveau kunt blijven werken aan een veilige, verbonden en inclusieve samenleving. De training is gebaseerd op internationale methodes van conflicthantering, de narratieve methode en kritische reflectie.

Tijdens de training leer je beproefde dialoogmethodes om gesprekken over discriminatie en inclusie te begeleiden. Met deze technieken vergroot je niet alleen het onderlinge begrip, maar stimuleer je ook de verbinding binnen onze gemeenschap. 

Dit leer je tijdens de training:

  • Vertrouwen te kweken en een veilige omgeving voor dialoog te creëren.
  • Gevallen van discriminatie of uitsluiting te ontleden en te analyseren. Je leert de pijnlijke punten te identificeren en te begrijpen.
  • Zichtbare en onzichtbare elementen van discriminatie of uitsluiting aan het licht te brengen.
  • Een sociaal vangnet te creëren voor alle betrokkenen, zodat we samen kunnen werken aan een gezamenlijk gedragen actieperspectief en een leefbare wijk voor ons allemaal.

De training Inclusiecoaching is er voor iedereen vanaf 18 jaar die zichzelf ziet als een verbinder en op zoek is naar instrumenten om vooral de moeilijke gesprekken te blijven voeren. Of je nu een politicus bent, in het jongerenwerk zit, of jezelf op andere wijze vrijwillig inzet: wij nodigen jou uit om de dialoog in onze eigen gemeenschap levend te houden.

Ben jij klaar om je in te zetten voor een nog mooier en inclusiever Houten? Meld je aan voor de dagtraining Inclusiecoaching via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Samen zoeken we naar een datum voor de training. Laten we samen bruggen bouwen en een verschil maken!

We zoeken maximaal 30 deelnemers (mag iedereen zijn). Het liefst plannen wij de trainingsdag in juli, maar het hangt af van de beschikbaarheid van de deelnemers. Wij kunnen de training ook in de avond of het weekend doen, mocht daar vraag naar zijn. We zullen kijken waar de grootste vraag naar is en op welke dag de meeste deelnemers beschikbaar zijn.