Woensdagmiddag 18 oktober vond de Doortrappen Driewielfiets Ontdekdag plaats in The Dome in Houten. De mogelijkheid tot deskundig advies over de driewielfietsen in alle soorten en maten trok veel Houtenaren naar de sporthal. Natuurlijk werd er ook gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het maken van een proefrit! In de veilige omgeving van de zaal manoeuvreerden de fietsers zich soepel door de zaal en langs het opgezette mini-parcours. Soms ietwat aftastend, maar al snel overtuigd van de stabiliteit en veiligheid van de driewielfiets maakt iedereen zijn eerste meters.

“Fietsen is niet alleen een geweldige manier om actief te blijven, maar het biedt ook de vrijheid om de wereld te verkennen”, aldus Sjouke van den Berg van Sportpunt Houten, die samen met het landelijk programma Doortrappen en de Fietsersbond deze dag heeft georganiseerd. “De mensen die je hier spreekt fietsen en bewegen graag, maar kunnen of durven door balansproblemen of een flinke val niet meer op hun reguliere fiets. Dat ze na een testrit enthousiast vertellen dat dit ze de mogelijkheid geeft om nog wel lekker buiten te bewegen en die vrijheid te behouden, is waar je het voor doet!”, aldus Sjouke.

Doortrappen

Veilig fietsen tot je 100ste! Met die slogan wil het programma Doortrappen dat ouderen zo veilig en zo lang als mogelijk blijven fietsen. Houten heeft zich als Doortrappen Gemeente bij deze doelen aangesloten. De fietsinfrastructuur in Houten is erg goed, maar er zijn senioren die het niet zo prettig meer vinden om te fietsen. Ze vinden het druk, zitten niet lekker op hun fiets of zijn bang om te vallen. Daar willen we iets aan doen.

Naast deze Driewielfiets Ontdekdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd in Houten. Zo is er de fietsvalpreventietraining, een interactieve training door professionele fysiotherapeuten over valpreventie op en rondom de fiets met nuttig informatie en praktische oefeningen. Ook zijn er de Doortraproutes, rondjes van ongeveer 25 km over redelijk ruime paden met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen.

Meedoen?

Heeft u helaas deze Driewielfiets Ontdekdag gemist, maar wil u wel graag meer hierover weten? Of benieuwd naar het programma Doortrappen en de andere activiteiten? Neem contact op met Sjouke van den Berg. U kunt haar bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ga naar: Nieuws