• Over Sportpunt Houten

  Over Sportpunt Houten

  Sportpunt Houten helpt de verenigingen bij het maken van een analyse van hun situatie en met het beantwoorden van de vraag welke ondersteuning en welke organisaties hulp kunnen bieden.
 • Jeugdpas Sport & Cultuur

  Jeugdpas Sport & Cultuur

  Kijk op www.sportencultuurhouten.nl voor het huidige aanbod. Lees meer
 • Vijfwal Family Run terugblik

  Vijfwal Family Run terugblik

  Wat was het leuk en wat hebben de bijna 250 deelnemers genoten bij de Vijfwal Family Run. Alle foto's staan inmiddels online. Lees meer
 • Senioren Fitmaand

  Senioren Fitmaand

  Oktober is het Senioren Fitmaand. Een maand om kennis te maken met beweegactiviteiten, deel te nemen aan een fittest of langs te komen bij de Koffieplus. Bekijk de agenda en meld u aan! Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Sportmakelaar

Er is een vacature voor de functie van Sportmakelaar. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met de voorzitter of het bestuur van Sportpunt Houten via het contactformulier

Stage

Sportpunt Houten biedt stageplekken aan voor HBO-studenten in de sport. We zijn doorgaans op zoek naar studenten die affiniteit hebben met het organiseren van sportstimuleringsactiviteiten en/of zich bezig houden met communicatie. Neem vrijblijvend contact op met Jolijn Hoek-vd Giessen voor meer informatie en de mogelijkheden via het contactformulier.

Stage 2019-2020
uitvoeren van de Houtense Verenigingsmonitor bij sportverenigingen

Sportpunt Houten is dé sportorganisatie van Houten waar vraag en aanbod van sport samen komen. Voor alle doelgroepen is sport- of beweegaanbod georganiseerd of in kaart gebracht en voor onderwijs- en opvangorganisaties zijn complete sportactiviteiten ontwikkeld. Wij versterken en ondersteunen sportverenigingen en creëren zo een samenwerkend netwerk.

Sportpunt Houten voert elke 3 jaar een verenigingsmonitor uit onder de sportverenigingen van Houten. Dit is een uitgebreide vragenlijst waarbij diverse aspecten van het functioneren van een sportvereniging aan bod komen, denk aan algemene kenmerken, leden & activiteiten, beleid, kader, financiën en accommodatie. Tevens kan de vragenlijst uitgebreid worden met meer thematische onderwerpen die op dat moment spelen (b.v. gezonde sportkantine en verduurzaming).

De Houtense verenigingsmonitor is gebaseerd op de landelijke verenigingsmonitor die uitgevoerd wordt door het Mulier Instituut en wordt verzameld en verwerkt door Data Collectie Advies.

Sportpunt Houten zoekt voor (een deel van) het seizoen 2019/2020 een gedreven en enthousiaste stagiair(e) die voor ons de Verenigingsmonitor 2020 vormgeeft, uitvoert, analyseert én advies uit brengt aan Sportpunt Houten.

Wat ga je doen?

 • Oriënteren – Invulling vragenlijst incl. thematische onderwerpen a.d.h.v. bestaande vragenlijsten en actuele ontwikkelingen in de sport/gemeente Houten.
 • Voorbereiden – Opstellen van de vragenlijst i.s.m. Data Collectie Advies
 • Uitwerken – uitzetten van de verengingsmonitor, communicatie naar & gesprekken met sportverenigingen
 • Analyseren – Verwerken van gegevens, verbanden leggen, maken van infographics
 • Adviseren – organisatie kenbaar maken waar de komende tijd de focus en aandacht moet liggen m.b.t. verenigingsondersteuning

Tot slot moet je het leuk vinden om gedurende de stageperiode een handje te willen helpen bij uitvoerende projecten van Sportpunt Houten (bijvoorbeeld het Sportgala Houten, Koningsspelen, Vijfwal Family Run, organisatie workshops verenigingsondersteuning enz.).

Wie zoeken wij?

Ben je enthousiast, secuur, hou je van projectmatig werken, kun je goed verbanden leggen én voel je je een beetje thuis in de sportwereld? Dan zoeken we jou! Wil je graag laten zien wat je in huis hebt? We zijn een klein team en geven je veel vrijheid voor het uitvoeren van je stageopdracht mits jij hier goed en verstandig mee om kan gaan. Verder zoeken we iemand met:

 • HBO denk- & werkniveau
 • Goede schriftelijke én mondige vaardigheden
 • Bij voorkeur woonachtig in regio Utrecht (korte reisafstand naar Houten)
 • Minimaal 3 tot 5 maanden beschikbaar (minstens 8u per week, max. aantal uren is bespreekbaar). Hiervan ben je minimaal één dag in de week bij Sportpunt Houten aanwezig
 • Je bent proactief, flexibel en een gezellige teamplayer

Wat bieden wij?

Een leerzame stage met veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een sportieve gemeente binnen een enthousiast klein en informeel team. Je krijgt bij ons de ruimte jezelf verder te ontwikkelen en te ontdekken waar je kracht ligt. Tevens is er voldoende ruimte voor uitvoering van overige – gerelateerde – stageopdrachten. Een reiskostenvergoeding behoort bij de stageovereenkomst. Bij goed functioneren kun je worden opgenomen in het werkgeversbestand van Sportpunt Houten.

Heb je interesse?

Lijkt het je wat om bij ons aan de slag te gaan in het nieuwe schooljaar? Stuur dan je beknopte motivatie + CV naar Jolijn Hoek-van de Giessen via het contactformulier. 

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

 • 19 okt
  Herfstvakantie 00:00 to 00:00

 • 19 okt
  Jubileum Omroep Houten 16:00 to 19:00

Bekijk de kalender

Naar de evenementen kalender

Over Sportpunt Houten


 


Meer informatie hier!  

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan.