De fietsinfrastructuur in Houten is erg goed, maar er zijn senioren die het niet zo prettig meer vinden om te fietsen. Ze vinden het druk, zitten niet lekker op hun fiets of zijn bang om te vallen. Daar gaan we iets aan doen. We gaan verschillende Doortrappen activiteiten organiseren, om ervoor te zorgen dat mensen weer veilig en zeker op de fiets zitten en blijven. Hiermee stimuleren we een gezonde leefstijl, willen we dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en de regie houden over hun leven.

Doortrappen sluit goed aan bij de Sociale Koers en is onderdeel van het Sportakkoord en het Preventie Akkoord. Het project Doortrappen is een samenwerking tussen de Gemeente Houten, 'van Houten & Co', Sportpunt Houten en de WTC. 

Ga voor meer informatie naar de website van Doortrappen in Houten. 

 

Aanmelden fietsfestival “Doortrappen” 3 juni 2022

Op vrijdag 3 juni, op Wereld Fietsdag, zal er een Doortrappen fietsfestival plaatsvinden!  Over de hele wereld vieren we dat het fijn is om te fietsen. Sportpunt Houten en de gemeente Houten hebben voor deze dag een speciaal programma georganiseerd. Het programma, in het teken van doortrappen, op en rondom de fiets om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen.

Programma

Tijd

Activiteit

Locatie

10.00

Fietscheck/fietstips

BikeStore Houten

11.30

Lunch

Het Rond 

12.15

Fietsfit oefeningen

Het Rond

12.30

Doortraproute Houten

Rondom Houten

14.00

Einde

Terug op het Rond

 

Het Doortrap Fietsfestival Vrijdag 3 juni Wereld Fietsdag

Het programma start bij de BikeStore Houten waar het mogelijk is om uw fiets te laten checken en advies te krijgen over veiligheid op de fiets en welke materialen hierbij kunnen helpen. Vervolgens gaan we lunchen op het Rond, om een goede bodem te leggen. Daarna komt er een warming-up met de Doortrap fiets-fit oefeningen. Dan zijn we klaar om de nieuwe Doortraproute Houten te fietsen. Deze Doortraproute is door Veilig Verkeer Nederland speciaal ontwikkeld voor Houten. Een Doortraproute is een ronde van ongeveer 25 km, mooi, over redelijke ruime paden met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. 

Doe mee en meld je aan!
- Dag & tijd: vrijdag 3 juni 2022, van 10.00 uur – 14.00 uur
- Start: BikeStore Houten, Schonenburgseind 40, 3995 DC Houten
- Kosten: gratis
- Benodigdheden: een fiets
- Aanmelden: wil je deelnemen aan deze middag? Vul dan het aanmeldformulier in. Het is ook mogelijk om te mailen of te bellen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-48698134. Je ontvangt een bevestiging voor deelname aan deze dag.

 

doortrappen