De fietsinfrastructuur in Houten is erg goed, maar er zijn senioren die het niet zo prettig meer vinden om te fietsen. Ze vinden het druk, zitten niet lekker op hun fiets of zijn bang om te vallen. Daar gaan we iets aan doen. We gaan verschillende Doortrappen activiteiten organiseren, om ervoor te zorgen dat mensen weer veilig en zeker op de fiets zitten en blijven. Hiermee stimuleren we een gezonde leefstijl, willen we dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en de regie houden over hun leven.

Doortrappen sluit goed aan bij de Sociale Koers en is onderdeel van het Sportakkoord en het Preventie Akkoord. Het project Doortrappen is een samenwerking tussen de Gemeente Houten, 'van Houten & Co', Sportpunt Houten en de WTC. 

Ga voor meer informatie naar de website van Doortrappen in Houten. 

 

Aanmelden fietstocht “Doortrappen” 16 juni 2021

Woensdag 16 juni 2021 wordt een Fietstocht van de campagne “Doortrappen” georganiseerd door Gemeente Houten, ‘van Houten&co’ en Sportpunt Houten. 

Fietstocht mét wat te drinken en lekkers onderweg
Vanaf Het Rond starten we in groepjes van maximaal 4 personen tegelijk. U kunt kiezen voor een tijdsblok van een uur waarin u start, tussen 10.00-15.00 uur. Tijdens dit tijdsblok vindt ook de gratis fietscheck plaats (niet verplicht). WTC (Wielertourclub Houten ’80) heeft twee routes uitgestippeld van 13km en 25km. Onderweg wachten wij u op met wat te drinken en wat lekkers! Halverwege de route kunt u kiezen of u de 13km- of 25km-route wilt fietsen. 

Gratis fietscheck
Voor vertrek heeft u de mogelijkheid om kosteloos een fietscheck uit te laten voeren. Deze fietscheck heeft als doel het delen van tips bij het afstellen van uw huidige fiets, reparatie aan uw fiets of  aanschaf van een nieuwe fiets. Tips waarmee uw fiets volledig is afgestemd op uw wensen en fysieke gezondheid. Hierbij kunt u denken aan het aanpassen van de hoogte van het zadel, antislip trappers, het installeren van een achteruitkijkspiegel, de juiste fietsverlichting enz.

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 7 juni 2021 aanmelden voor maximaal 2 personen tegelijk. Geef u snel op, er is een beperkt aantal personen dat per tijdsblok kan vertrekken en vol is vol! 

Aanmelden via de website van 'van Houten&co'. 


Meer informatie over “Doortrappen” kunt u vinden op www.doortrappen.nl/houten.

 

 

doortrappen