Oktober staat in het teken van de Senioren Fitmaand! De gehele maand oktober kan er door senioren kennis gemaakt worden met leuke beweegactivteiten, is er elke donderdag een Koffieplus én kan u uw fitheid laten testen bij 1 van de Medische Centra in Houten.

Beweegactiviteiten
Bij veel sportaanbieders kunt u in oktober kennismaken met beweegactiviteiten geschikt en vaak aangepast voor de ouderendoelgroep. De activiteiten zijn GRATIS, maar aanmelden is in de meeste gevallen noodzakelijk. Onderaan de pagina vindt u de complete agenda/kalender voor deze activiteiten, klik op de afbeelding voor een vergroting. Of klik hier voor het programma!

Fittest
Op vrijdagen en zaterdagen in oktober bieden de fysiotherapeuten uit de medisch centra en studenten van het Sport College - ROC Midden Nederland u de mogelijkheid om uw fitheid te testen. De fittest bestaat uit 6 onderdelen die makkelijk uit te voeren zijn zonder dat het u teveel energie en kracht kost. U kunt zich aanmelden voor een van de gratis fittesten bij Sjouke vd Berg per mail via het contactformulier of telefonisch via: 06-48698134

De test wordt uitgevoerd om te kijken hoe u beter kunt functioneren in het dagelijks leven en geeft inzicht in uw algehele conditie en gezondheid. Doel van de test is om beter inzicht te krijgen of en hoe u gezonder kan gaan leven om meer energie en kracht te hebben om bv. deel te nemen aan (beweeg)activiteiten. Na de test krijgt u een adviesgesprek met een fysiotherapeut om te bespreken waar de aandacht ligt en wat u met de uitkomsten van de test kan gaan doen. Denk bv. aan het bezoeken van een fysiotherapeut, verder onderzoek of deelname aan beweegprogramma's. Advisering en informatievoorziening over (beweeg)activiteiten gaat via de aanwezige buurtsportcoach.

Zuid - Oost
Datum: 8 oktober
Locatie: Medisch Centrum Hofspoor
Wijken: Landen, Tuien, Sporen, Meren, Mossen, Grassen, Schalkwijk, Tull & 't Waal

Zuid - West
Datum: 15 oktober
Locatie: Medisch Centrum Leebrug
Wijken: Bouwen, Houten, Waters, Polders, Stenen, Muren, Castellum Oost + West, Schaften

Noord - Oost
Datum: 22 oktober
Locatie: Medisch Centrum Molenzoom
Wijken: Centrum West + Oost, Molen, Hagen, Weiden, Gilden, Velden, Sloten, Bermen, Akkers

Noord - West
Datum: 29 oktober
Locatie: Medisch Centrum Dorp
Wijken: Hoeven, Gaarden, Borchen, Campen, Oorden, Hoven, Slagen, Oude Dorp, Poorten en Erven

Koffieplus
Elke donderdagochtend van 10-12 uur in oktober is er een Koffieplus voor Senioren. De Koffieplus is een introductie/kennismaking met een beweegactiviteit in Houten die uitermate geschikt is voor senioren. Het gaat niet alleen om bewegen, de Koffieplus typeert zich vanwege het sociale karakter, de verhalen en het kopje koffie op voorhand en achteraf. Vindt u het gezellig om naast laagdrempelig bewegen ook kennis te maken met andere mensen, verhalen te horen of dingen te delen? Kom dan zeker een keer een kijkje nemen!

Klik op de flyer van de oktober fitmaand voor de hele kalender!

 

*Let op! De locatie van de activiteit Tai Chi Chuan & QiGong is nu verplaatst naar Beekmos 5, fysiotherapie Houten-Zuid.