Sportpunt Houten heeft het eerste openbare footgolf parcours van heel Nederland in het Imkerspark geopend.
Footgolf is een sport waarbij je in zo min mogelijk schoten een voetbal in een hole probeert te krijgen. Er is in het Imkerspark een 9 holes parcours aangelegd met een totale lengte van maar liefst 443 meter. Groot genoeg om een uitdagend voetbal parcours af te gaan, toch?

Bij ZOMO speelboerderij kun je een scorekaartje kopen (€0.50) en een voetbal lenen. Voor het lenen van de voetbal wordt €10 borg gevraagd. Als de voetbal weer netjes wordt ingeleverd, krijg je deze weer terug!
Het is natuurlijk ook mogelijk dat je een kaartje koopt, maar je eigen voetbal meeneemt!

Wilt u gebruik maken van de online scorekaart tijdens het footgolfen? Ga dan nu naar de online scorekaart

In de onderstaande kaart kunt u aanschouwen hoe het park is ingedeeld.

Voor het gemak worden hieronder spelregels weergegeven:

 1. Draag passende kleding: schoenen met noppen en sportkleding 
 2. Zorg ervoor dat je je eigen bal in de gaten houdt 
 3. Wacht met spelen totdat je zeker weet dat je met je trap geen andere spelers zult raken of hinderen 
 4. De bal moet in één beweging gespreeld worden. Daarnaast moet je wachten met spelen totdat de bal helemaal stil ligt. 
  LET OP: het is niet toegestaan de bal zelf stil te leggen
 5. Trap je bal af vanaf een positie achter het parcoursbord. De volgorde van aftrappen wordt bepaald door de score op de vorige hole. De speler met de beste score moet als eerste aftrappen op de volgende hole, gevolgd door nummer 2. Bij de eerste hole houd je de volgorde van de scorekaart aan. 
 6. De speler die het verste van de hole verwijders is, moet als eerste zijn bal trappen 
 7. Wanneer jouw bal in de bosjes ligt probeer je hem op een veilige manier eruit te halen. Wanneer dit gelukt is speel je met 1 strafpunt verder vanaf een positie die niet dichterbij een hole is. De bal mag alleen zijwaarts verplaats worden. 
 8. Speel zoals de bal ligt. Het is niet toegestaan om de bal te verplaatsen. Uitzondering: je mag de bal optillen en markeren wanneer jouw bal dermate in de weg ligt, dat jouw medespeler gehinderd wordt in de uitvoering van een goede trap.
  Markeren = de bal weghalen en onthouden waar die ligt. 
 9. Alleen de ballen die op 3 meter van de hole vandaan liggen mogen opgepakt worden om de bal te markeren, zodat hij niet in de weg ligt tijdens het binnenschieten. 
 10. Als je tegen een ander zijn bal aanschiet krijg je 2 strafpunten. Zorg ervoor dat je alle ballen rondom de 3 meter zone van de hole laat markeren
 11. Maak plezier!!