Fietsstad Houten is niet alleen ideaal voor fietsers, maar ook zekerhardloop km markeringen ideaal voor hardlopers. Menig loper van buiten Houten is jaloers op de vele rode fietspaden waar hardlopers heerlijk kunnen trainen en kilometers kunnen maken. Zelfs in de wintermaanden kan men ’s avonds nog altijd veilig en fijn hardlopen vanwege de goede straatverlichting. Sinds oktober 2019 kunnen hardlopers echter nog beter trainen door de kilometermarkeringen die  door de gemeente Houten zijn aangebracht.

Houten kent meerdere hardloopaanbieders en zij organiseren wekelijks (interval)trainingen op de rode fietspaden, waarbij de afstanden in een eerder stadium met stoepkrijt werden uitgezet. Eén van de hardloopaanbieders kwam met het idee om op verschillende plekken in Houten permanente kilometers uit te zetten. In samenwerking met de gemeente Houten zijn er verspreid over vier plekken kilometermarkeringen aangebracht. Zoveel mogelijk op mooie rechte stukken, met zo weinig mogelijk kruispunten. Niet alleen de start en finish zijn gemarkeerd, maar ook elke 100 meter staat aangegeven.

Met dit initiatief is Houten niet alleen fietsstad, maar ook hardloopstad. Wil jij onder begeleiding van één van de aanbieders gaan hardlopen, kijk dan op Sportstad Utrecht-Houten voor alle sportaanbieders in de gemeente Houten. 

Houten Noord-West
Imkerspad

Houten Noord-Oost
Kooikerspad

Houten Zuid-Oost
Westrumpad

Houten Zuid-West
Hoonpad