Elke tweede donderdag van de maand staat in het teken van de Koffieplus voor Senioren. Een moment waarbij elkaar ontmoeten en kennismaken met bewegen voorop staan.In Theater Aan de Slinger heten wij u van harte welkom om kennis te maken met (nieuwe) beweegactiviteiten in Houten speciaal voor senioren. Welke beweegactiviteit er gedaan gaat worden wisselt per keer, maar is vooraf te lezen op onze website of in Het Groentje. Vaak is aanmelden niet nodig, u kunt gewoon langs komen! Ook zijn er geen kosten aan verbonden en zien we de koffie en de beweegactiviteit als perfect middel om met elkaar in contact te komen en om lekker te bewegen!

Zowel mannen als vrouwen komen graag naar de Koffieplus en of u nou niet goed ter been bent of u heeft een slechte gezondheid om mee te doen aan de beweegactiviteit, langskomen mag altijd! Bij de beweegactiviteiten wordt doorgaans wel vermeld hoe uw gezondheid moet zijn om mee te doen met de les.

Lijkt het u leuk om eens kennis te maken met een beweegactiviteit uit de Koffieplus, kom dan zeker een keertje langs!

Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Theater Aan de Slinger (tenzij anders vermeld). De Slinger 40, Houten

DATA KOFFIEPLUS 2019
Donderdag 14 november --> Beweegactiviteit Buitenfit
Donderdag 12 december

Vragen?
In ’t Groentje zal ruim van tevoren het onderwerp en de tijd vermeld worden. Als u nog vragen heeft of als u per email op de hoogte gehouden wil worden kunt u contact opnemen met Claudia van Mechelen van Sportpunt Houten via 06-14147601 of neem contact op met Claudia via het contactformulier.


Koffieplus voor Senioren: Maand November - Buitenfit!

Donderdag 14 november kan er in de Koffieplus voor Senioren een wandeling gemaakt worden onder leiding van een fysiotherapeut. Medisch Centrum Leebrug biedt de beweegactiviteit Buitenfit aan en tijdens de Koffieplus voor Senioren geven zij een introductie hierover. Wandel gezellig mee, er is koffie, thee én koek vooraf!

Op donderdag 14 november kunt u meedoen met Buitenfit. Dé wandelactiviteit voor iedereen die het prettig vindt om onder begeleiding van een fysiotherapeut buiten te wandelen. Deze activiteit is een kennismaking met de sinds oktober gestarte lessen door Medisch Centrum Leebrug. Om 10 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee in Theater Aan de Slinger om vervolgens sportief te gaan wandelen met éen van de fysiotherapeuten van het Medisch Centrum. Tijdens de wandeling zullen loopoefeningen plaatsvinden gericht op het verbeteren van loop- , krachten uithoudingsvermogen. De insteek is om te bewegen op een laagdrempelige manier. Dus ook voor mensen met lichamelijke beperkingen, overgewicht of een chronische aandoening. Ook psychische klachten, waaronder depressieve klachten, kunnen een aanleiding zijn om juist bij deze groep te willen aansluiten. Een belangrijk element zal het ‘plezier in bewegen’ zijn.

U zult ongeveer een uur onder begeleiding aan het wandelen zijn in omgeving Houten centrum, wat neerkomt op ongeveer 4 tot 5 kilometer. Sportieve kleding (i.v.m. zweten) en sportschoenen zijn handig om aan te doen. De route eindigt ook weer bij Theater Aan de Slinger.

Het niet erg is als u geen beweegervaring heeft, maar u moet wel goed ter been zijn om mee te kunnen doen. Het allerbelangrijkste is dat u plezier heeft in bewegen!

Banner Zoeken website 2