Meer lezen over de voordelen van bewegen op oudere leeftijd? Klik hier!

De Koffieplus voor senioren vindt elke 2e donderdag van de maand plaats, afhankelijk van de activiteit is dit een ochtend of een middag. De Koffieplus is bedoeld als een gezellig moment voor senioren waarin diverse actuele (beweeg) onderwerpen aan bod komen, maar waar vooral sociale contacten op doen en samen koffie/thee drinken centraal staan. De invulling van de Koffieplus proberen we af te stemmen met de vraag van senioren inwoners uit Houten.

Volgende KOFFIEPLUS voor senioren

Koffieplus voor Senioren: September staat (weer) in het teken van Jeu de Boules!

Vanwege het grote succes van de vorige Koffieplus voor Senioren in augustus, wat in het teken stond van Jeu de Boules, herhalen we dit thema nog een keer! Vorige maand deden maar liefst meer dan 30 ouderen mee aan deze activiteit wat een doorslaand succes bleek te zijn! Was u er in augustus niet bij? Dan heeft u nu de kans om in het enthousiasme van het spelletje meegenomen te worden op donderdag 13 september van 10.00 - 12.00 uur. We spelen het spelletje op de Jeu de Boulesbaan naast het gemeentehuis van Houten. Aan de slingers en de bedrijvigheid weet u het vast te vinden.

De activiteit is gratis en er is koffie, thee en zelfgemaakte koek aanwezig! :) Dit wilt u niet missen!

Jeu de Boules
Heeft u nog nooit Jeu de Boules gespeeld, alleen op de camping onder de Franse zon of bent u een bedreven speler? Iedereen is welkom tijdens de Koffieplus voor Senioren! In teams van 3 of 4 personen speelt u met 2 Jeu de Boules ballen tegen een andere partij. Doel is om de bal zo dicht mogelijk bij het kleine houten balletje (but) te gooien. Het is de bedoeling dat je met de worpen elkaar steeds probeert te overtreffen. Ligt uw bal (of die van een teamlid) het dichtsbij het houten balletje dan is de andere partij net zolang aan de beurt totdat zij dichterbij liggen. Alle ballen gegooid? Dan wordt er gekeken wie er het dichtsbij ligt (en met hoeveel ballen). Dat is het aantal punten! Er wordt tot 13 punten gespeeld. 

Niet ingewikkeld en u heeft het zo onder de knie. Er zijn inmiddels genoeg ouderen die u kunne helpen met de spelregels. Insteek is vooral: heb plezier, speel mét elkaar en heb het leuk!

Wekelijks Jeu de Boules spelen?
Vind u het spelletje en de groep nu zo leuk en gezellig en wilt u het vaker doen? Dat kan! Sinds 4 weken zijn we elke donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur Jeu de Boules aan het spelen op het baantje naast het gemeentehuis. Inmiddels is door een aantal ouderen, en de gemeente Houten, nu zo opgeknapt dat er weer een mooie baan ligt waar we met genoeg mensen op kunnen spelen! 

Uiteraard, zoals u van ons gewend bent, is er koffie en thee!

Tijd, locatie, aanmelden en kosten
De Koffieplus voor Senioren is donderdag 13 september van 10.00 - 12.00 uur op de Jeu de Boulesbaan naast het gemeentehuis van Houten.
Er is koffie, thee, zelfgemaakte koek én heel veel gezelligheid!

Komt u ook? Heeft u Jeu de Boules ballen, neem ze mij! Wij hebben er ook een aantal voor degene die (nog) niks hebben.

Wat:  Koffieplus voor senioren: Jeu de Boules
Dag: Donderdag 
Datum: 13 september 
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Jeu de Boulesbaan naast het gemeentehuis Houten


Data KOFFIEPLUS 2018

Donderdag 8 februari 2018

Donderdag 1 maart 2018

Donderdag 12 april 2018

Donderdag 10 mei 2018 (HEMELVAARTSDAG)

Donderdag 14 juni 2018

Donderdag 12 juli 2018

Donderdag 9 augustus 2018

Donderdag 13 september 2018

Donderdag 11 oktober 2018 - RACKETSPORTEN (Racketcentrum Houten, ook geschikt om alleen op de koffie te komen!)

Donderdag 8 november 2018

Donderdag 13 december 2018

 

Vragen?

In ’t Groentje zal ruim van tevoren het onderwerp en de tijd vermeld worden. Als u nog vragen heeft of als u per email op de hoogte gehouden wil worden kunt u contact opnemen met Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten via 06-123620480 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Banner Zoeken website 2