Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Sportpunt Houten Nieuwsbrief juni 2023

Sportpunt Houten Nieuwsbrief juni 2023

shadowtop.jpg

mail.jpg

  www.sportpunthouten.nl

‍NIEUWSBRIEF SPORTPUNT HOUTEN

Beste lezer,


Op vrijdag 12 mei stond de Vijfwal Family Run 2023 weer op het programma. Een geslaagd evenement. Kwam jij in actie, bekijk hier foto's. Daarnaast is er in Nieuw Wulven een nieuw trimparcours geopend. De toestellen zijn voor alle niveau's en je kan het zo uitdagend voor jezelf maken als je wil. Bekijk hier het parcours en probeer het zelf uit. 

 

We naderen het einde van het schooljaar 2022/2023 en voor veel sportverenigingen betekend dat ook een zomerstop. Veel teams spelen ook hun laatste wedstrijd en we hebben gezien dat er al veel kampioenen zijn, gefeliciteerd! Meld de kampioenen nu aan voor het Sportgala 2023

 

Al bezig met het volgend sportseizoen? Bent u als sportvereniging op zoek naar wrokshops of trainersopleidingen? Neem contact op met de sportmakelaar om de mogelijkheden te bespreken.

 

Komende maanden staan er weer verschillende activiteiten op het programma. Lees snel verder.

 

Team Sportpunt Houten 

separator.jpg

Oktober Fitmaand 2023

De Oktober Fitmaand is de maand waarin we sport, bewegen, zorg en welzijn samen laten komen. Activiteiten en aanbod rondom het thema gezond ouder worden. Heb je aanbod/activiteiten specifiek voor de ouderen doelgroep? Dan komen wij graag met jullie in contact. Zo kunnen we een kalender vol met leuke activiteiten maken. Mail dan naar Robin en/of Sjouke of klik op de afbeelding. 

separator.jpg

Sportdag in samenwerking met de kinderraad

In de eerste week van de zomervakantie organiseren we samen met de Kinderraad van Houten een sportdag voor kinderen uit Houten. Op 11 juli* zullen er eerst activiteiten plaatsvinden op de velden van korfbalvereniging Victum en daarna zullen wij naar zwembad de Wetering gaan en zullen er activiteiten in en rondom het buitenzwembad plaatsvinden. 

 

Zie jij als sportaanbieder ruimte om ook jouw sport onder de aandacht te brengen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sanne.

 

*onder voorbehoud

separator.jpg

Inspiratiebijeenkomst Jeugdfonds Sport & Cultuur 

Op donderdag 15 juni wordt er een inspiratiebijeenkomst georganiseerd bij Theater Aan de Slinger met als doel uitwisseling over hoe we met elkaar meer kinderen kunnen bereiken in armoede en door kunnen leiden naar structurele deelname aan sport, cultuur en zwemlessen. Bedoeld voor zowel bestaande, als nieuwe intermediairs als ook iedereen die een bijdrage levert binnen de sociale basis. Het is nog mogelijk om je tot maandag 12 juni aan te melden! Meer informatie en de aanmeldlink is te vinden op onze website

separator.jpg

Ontdek de keercamp: save the date

Op 13 en 14 september organiseren Sportpunt Houten en Groen doet Goed Houten in samenwerking met Zomo Speelboerderij en Ars Peintura weer Ontdek de Keercamp voor de groepen 5 en 6! De klassen maken kennis met de activiteiten op de Keercamp zoals; footgolf, het natuurpad, de speelboerderij en schilderen. Zet de datum alvast in de agenda, na de zomervakantie ontvangen de scholen de mail voor het inschrijven! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sanne.

separator.jpg

Verduurzaming sportaccommodaties

 In januari is een subsidieregeling Energiecompensatie opengesteld voor de sportclubs. Dit was een korte termijn noodoplossing. De gemeenteraad heeft aangegeven ook te willen komen tot ondersteuning op de middellange en lange termijn. Daarom zijn wij heel erg benieuwd of sportclubs bezig zijn om hun accommodatie te verduurzamen. Graag horen we welke plannen er zijn en hoe jullie deze willen uitvoeren. Dit kan door Peter van der Wens te mailen, voorzitter van Platform Sport Houten. 

separator.jpg

Bridge Denken & Doen

In februari zijn 75 enthousiaste Houtenaren gestart met de bridgecursus vanuit het project “Denken en Doen”. Tot en met mei 2024 krijgen zij in drie blokken bridgeles van Martin Slagmolen met ondersteuning van Rob Onrust en Lize Dias d’Ullois.

 

Dit project is een samenwerking van Bridgeclub Houten en BOD'84, met ondersteuning vanuit De Bridgebond, het Sportfonds Houten en Sportpunt Houten. Wat een mooie samenwerking om veel mensen actief en nieuwsgierig te maken voor deze mooie sport!

separator.jpg

Buitenspeeldag en NK stoepranden

Volgende week woensdag is het de nationale buitenspeeldag! 

Dit jaar kan je bij ons meedoen aan de voorronde van het NK Stoepranden. Kom jij tussen 14.00 en 16.00 uur langs bij de Imkersplas, ter hoogte van het basketbalveld, dan maak jij kans op een plekje in de Houtense finale! 

 

De Houtense finale vindt plaats op 1 juli tijdens het jubileum van Optisport de Wetering. Deelnemers aan de Houtense finale krijgen gratis toegang!

separator.jpg

Activiteitenkalender

Avondvierdaagse 

Datum: 6, 7, 8 en 9 juni

Locatie startpunt: Weteringhoek, Kruisboog, Plantage en Weteringhoek


Buitenspeeldag

Datum: woensdag 14 jun

Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur

Locatie: Imkersplasi

 

Buitendag

Datum: 24 juni

Tijd: 10.00 - 16.00 UUR
Locatie: Boerderij Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5, Bunnik

Gratis toegang


Stoepranden finale Houten

Datum 1 juli 

Locatie: Optisport


Ontdek de keercamp

Datum: 13 & 14 september

Locatie: ZOMO speelboerderij

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw (sport) evenement, toernooi of activiteit ook onder de aandacht brengen bij het Houtens publiek? Mail naar team Sportpunt Houten. Voorwaarde voor vermelding op de kalender is dat het evenement toegankelijk moet zijn voor de inwoners uit Houten en omgeving. Uw activiteit zal met datum & korte informatie (locatie, aanvangstijd, inschrijving) vernoemd worden 

shadowbottom.jpg