Tijdens het Sportgala Houten zijn maandagavond 5 februari de beste sporters van onze gemeente in het zonnetje gezet. Prijzen zijn uitgereikt voor de beste Sporter, Sportploeg, Sportfoto, Sportvrijwilliger, Sportcoach en Sporttalent van 2017!

 WinnaarsSportgala2017KLein

Sporter van het Jaar: Iron woman Janet van Woudenberg
Janet is voor de tweede maal in haar sportcarrière verkozen tot “Sporter van het Jaar”. Na haar verkiezing in 2014 is het de triatlete gelukt om jarenlang op een hoog niveau te blijven acteren. Zij werd in 2017 weer Europees Kampioen in haar leeftijdscategorie, terwijl zij tot één van de ouderen binnen de categorie behoort.

Sportploeg van het Jaar: Paardencarrousel Zilfia’s Hoeve
Prachtig samenspel en de uitdaging om te sporten met een groot team van 32 leden: de helft bestaande uit mensen, de andere helft uit paarden. De tot in detail uitgewerkte uitstraling én de kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap waren voor de jury de hoofdredenen de paardencarrousel uit te roepen tot Sportploeg van het jaar.

Joyce Schabracq: Sportvrijwilliger van het Jaar
Wat bij Joyce Schabracq opvalt zijn haar enthousiasme en haar veelzijdigheid. Zonder specifieke kennis van honk- en softbal zet zij zich bij de Dragons in op diverse vlakken: zo heeft ze onder andere een Slowpitch-team opgericht, maar verkoopt ze ook de clubkleding.

Sportfoto van het Jaar: MO15-1 vv ’t Goy niet te stoppen
Danny van der Bree, fotografe en moeder van een van de speelsters, maakte de winnende foto. Uit het juryrapport: “Met deze echte actiefoto wordt het fanatisme van het team mooi uitgebeeld. Een misschien wel alledaags duel wordt haarfijn vastgelegd en de verbetenheid en de focus van Nina komt goed naar voren.”

Terug van weggeweest: Sportcoach van het Jaar, Ewan Watson
De Sportcoach van het Jaar is een categorie die pas voor de tweede keer wordt uitgereikt. Ewan is al ruim 20 jaar tennistrainer, maar richt zich vanaf 2016 op de nieuwe sport padel, een soort mix van tennis en squash. Als kersverse chef de mission bij de Europese kampioenschappen in Estoril in Portugal behaalde Ewan met het damesteam een niet onverdienstelijke 6e plaats.

Sporttalent van het Jaar: Mats Tigchelhoff
Vanuit de jeugdopleiding van HC Houten is Mats doorgestroomd naar de Heren 1 selectie van SV Kampong. Met zijn team werd hij in 2017 Landskampioen in de zaal en op het veld, wat een uitzonderlijke prestatie is. Door zijn positieve ontwikkeling is Mats afgelopen zomer geselecteerd voor Jong Oranje en heeft hij de potentie door te breken als tophockeyer.

Tessa Koster: Aanmoedigingsprijs van het Jaar
Schermen en hockey; twee sporten waar Tessa Koster veel plezier uithaalt en veel tijd aan besteedt. Met haar hockeyteam van HC Houten speelt zij in de topklasse. In de sport schermen werd zij dit jaar Nederlands Kampioen in haar leeftijdscategorie met haar wapen floret. Omdat schermen in Nederland een relatief kleine sport is, zal Tessa haar talenten alleen verder kunnen ontwikkelen met buitenlandse trainingsstage. Daarvoor ontvangt zij de aanmoedigingsprijs.

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

 • 22 mrt
  Sport & Spel Inloop 13:00 to 14:30

 • 22 mrt
  Sportmix 16:00 to 17:00

 • 26 mrt
  Clinics Kung Fu - De Beun 16:00 to 17:00

 • 22 mrt - 26 mrt
 • 29 mrt - 31 mrt