In 2016 en 2017 namen al ruim 6.500 mensen met diabetes mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Ook in 2018 willen we een enthousiaste groep mensen betrekken bij de Nationale Diabetes Challenge, die gezamenlijk willen werken aan hun gezondheid en fitheid. Dit is niet alleen voor diabetes patiĆ«nten maar ook voor mensen die te weinig bewegen en graag weer in beweging willen komen. De NDC is een initiatief van de Bas vd Goor Foundation en in Houten doen alle medisch centra mee aan de Nationale Diabetes Challenge. 

De Nationale Diabetes Challenge start in de week van 17 april en sluit af in de week van 29 september. Vanuit de vier centra wordt er 1x per week gelopen, verschillende afstanden tussen de 4 en 10 km. De start is in elk centrum om 19.00 uur. Soms starten de lange afstandgroepen eerder. Vanuit het centrum loopt er altijd een zorgverlener mee.

Op welke avond wordt er gelopen?

 • Medisch Centrum Dorp en Medisch Centrum Molenzoon lopen elke week op dinsdagavond
 • Medisch Centrum Hofspoor op woensdagavond
 • Medisch Centrum Leebrug op donderdagavond

Heb je, hebt u zin om mee te lopen, of misschien zin om mee te helpen deze groepen te begeleiden?

Neem dan contact op met:

Jenny van Binsbergen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of

Monique Versluis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

 • 27 mei
  Capoeira - Kinderopvang de Bilt 15:00 to 16:00

 • 28 mei
  Herinnering verlenging licentie KNGU Beweegdiploma All Day

  Op 7 augustus 2019 verloopt de licentie KNGU Beweegdiploma. Uiterlijk 2 maanden voor het einde dus 7 juni 2019 moet schriftelijk verlenging aangevraagd worden bij KNGU.

 • 30 mei
  Dauwtrappen 06:00 to 08:00