In Nederland zijn op dit moment de belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Met ingang van 25 mei wordt deze wet vervangen door een Europese wet; de AVG. De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming vraagt van organisaties dat zij privacy zaken moeten regelen en vastleggen. Organisaties zijn verplicht om zaken juridisch te regelen en de procedures rondom het verwerken van persoonsgegevens vast te leggen.

Op dinsdag 15 mei om13.00 uur biedt de Vrijwilligers Academie Houten de workshop ‘AVG voor vrijwilligersorganisaties’ aan. Deze workshop is bedoeld voor organisaties, stichtingen en verenigingen in de Gemeente Houten. Tijdens deze workshop gaan we in op de AVG en wat dit praktisch voor u betekent. Hoe moeten we omgaan met gegevens, data van bezoekers van de website en mogen we nog foto’s maken? Deze en meer vragen worden behandeld, tevens gaan we praktisch aan de slag. Er is plek voor maximaal 20 organisaties en per organisatie kan er één persoon deelnemen. Aanmelden kan via de website

Voor sportverenigingen, waarvan de sportbond is aangesloten bij NOC*NSF, kan via de eigen bond gebruik worden gemaakt van het programma van stichting AVG. Stichting AVG stelt een online programma beschikbaar waarin met 15 stappen een AVG dossier wordt opgebouwd​. Het stappenplan neemt je mee in de acties die je dient te ondernemen op het vlak van bijvoorbeeld ICT, interne procedures en contracten. Zij hebben ook modules voor het MKB (tegen betaling). 

Daarnaast organiseren diverse partners uit de regio informatiebijeenkomsten:

VSU Utrecht: de eerste 2 bijeenkomsten in april zaten snel vol, op dit moment wordt gekeken of er voldoende sportaanbieders zijn voor een 3e bijeenkomst. Wilt u hierbij aanwezig zijn, laat dit weten via de website.

Sportservice Utrecht: gemeente Houten is niet aangesloten, echter hebt u wel de mogelijkheid om deel te nemen. Hiervoor is dan een eigen bijdrage van toepassing.

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

  • 20 apr
    Meivakantie? 00:00 to 00:00

  • 26 apr
    Sport & Spel Inloop (Cliff) 13:00 to 14:30

  • 27 apr
    Meivakantie 00:00 to 00:00