Wist u dat uw sportvereniging voor 1 juli moet voldoen aan de informatieplicht van de Wet Milieubeheer. Team Sportservice provincie Utrecht organiseert daarom op woensdag 12 juni een workshop Duurzaamehdi om clubs hierbij te ondersteunen.

Nieuwe wet voor wie?

 • Bedrijven en instellingen met een verbruik van meer dan 50.000 kWh en/of meer dan 25.000 m3 gas moeten voldoen aan een informatieplicht van de Wet Milieubeheer (EML) anders riskeren ze een boete;
 • Een meerderheid (70%) van de Nederlandse sportverenigingen vallen door hun verbruik hieronder.

 Welke verplichting?

Deze sportverenigingen moeten voor 1 juli 2019 via een vragenlijst van het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aangeven in hoeverre ze aan de nieuwe Wet Milieubeheer voldoen. Deze lijst bestaat uit 50 verplichte energiebesparende maatregelen die doorgevoerd moeten worden, maar zich wel binnen vijf jaar terugverdienen. Meer informatie staat op https://mijn.rvo.nl/informatieplicht-energiebesparing.

Ook voor sportverenigingen met een lager energieverbruik is deelname aan de workshop van Team Sportservice interessant. Tijdens de workshop krijgt u tal van tips om energiebesparing te realiseren bij uw sportvereniging. De energiekosten van sportvereniging bedragen gemiddeld 15-20% van de totale begroting. Door energie te besparen kunt u op eenvoudige wijze deze kosten halveren. Ook krijgt u tijdens de workshop uitleg over de talloze subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen.

 

Interactieve workshop verduurzaam uw sportvereniging

De twee uur durende interactieve workshop bestaat uit een afwisselend programma met een theorie- en een praktijkonderdeel. Het programma is als volgt:

 •  Algemene uitleg energiebesparing voor sportverenigingen;
 • Subsidiemogelijkheden voor sportverenigingen;
 • Uitleg EML wetgeving in relatie tot het energieverbruik van sportverenigingen;
 • Aan de slag met het invullen van de EML door middel van de tool de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Na afloop van de workshop kunt u onbeperkt gebruik maken van de digitale helpdesk van Green Leisure met vragen over het invullen van de EML tool RVO.

 Resultaat!

Door deelname aan deze interactieve workshops voldoen de verenigingen aan hun informatieplicht horend bij de Wet Milieubeheer en verkrijgen zij inzicht in de besparingsmogelijkheden voor hun vereniging.

Wanneer?

Woensdagavond 12 juni, 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Wanneer deze datum u niet schikt, bent u ook van harte welkom op 13 juni in gemeente De Ronde Venen

 Locatie

Team Sportservice provincie Utrecht, Ursulinenhof 1, 4133 DA Vianen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze workshop via https://nl.surveymonkey.com/r/VerduurzaamUwSportvereniging

Kosten

€ 99 excl. BTW per vereniging (maximaal 2 personen per vereniging)

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

 • 19 okt
  Herfstvakantie 00:00 to 00:00

 • 19 okt
  Jubileum Omroep Houten 16:00 to 19:00