Oktober staat in het teken van de Senioren Fitmaand! De gehele maand oktober kan er door senioren kennis gemaakt worden met leuke beweegactivteiten, is er elke donderdag een Koffieplus én kan u uw fitheid laten testen bij 1 van de Medische Centra in Houten.

Beweegactiviteiten

Bij veel sportaanbieders kunt u in oktober kennismaken met beweegactiviteiten geschikt en vaak aangepast voor de ouderendoelgroep. De kennismakingsactiviteiten zijn GRATIS, maar aanmelden is in de meeste gevallen noodzakelijk. Dit kan bij Jolijn Hoek-vd Giessen (zie agenda). Onderaan de pagina vindt u de complete agenda voor deze activiteiten, klik op de afbeelding voor een vergroting.

Fittest

Elke zaterdag biedt een ander medisch centrum u de mogelijkheid om uw fitheid te testen. De fittest is opgesteld door fysiotherapeuten uit de Medische Centra in Houten en bestaat uit 6 onderdelen die makkelijk uit te voeren zijn zonder dat het u teveel energie en kracht kost. U kunt zich aanmelden voor de fittest bij het Medisch Centrum waaronder uw wijk valt (klik op de afbeelding voor een vergroting).Oktober Senioren fit maand

De test wordt uitgevoerd om te kijken hoe u beter kunt functioneren in het dagelijks leven en geeft inzicht in uw algehele conditie en gezondheid. Voorkant fittestDoel van de test is om beter inzicht te krijgen of en hoe u gezonder kan gaan leven om meer energie en kracht te hebben om bv. deel te nemen aan (beweeg)activiteiten. Na de test krijgt u een adviesgesprek met een fysiotherapeut om te bespreken waar de aandacht ligt en wat u met de uitkomsten van de test kan gaan doen. Denk bv. aan het bezoeken van een fysiotherapeut, verder onderzoek of deelname aan beweegprogramma's. Uiteraard kan het ook voorkomen dat uw algehele gezondheid nog erg goed is, waardoor advisering door een fysiotherapeut niet nodig is. Advisering over (beweeg)activiteiten kan altijd gegeven worden.

Aanmelden voor de fittest kan bij Jolijn Hoek-vd Giessen van Sportpunt Houten. Dit kan via mail, telefoon of langs komen op maandag, woensdag of donderdag op Randhoeve 221-12. Er wordt een eigen bijdrage van €2,- gevraagd die van tevoren betaald dient te worden.

Koffieplus

Elke donderdagochtend van 10-12 uur in oktober is er een Koffieplus voor Senioren in Theater aan de Slinger (uitgezonderd donderdag 3 oktober, locatie The Dome). De Koffieplus is een introductie/kennismaking met een beweegactiviteit in Houten die uitermate geschikt is voor senioren. Het gaat niet alleen om bewegen, de Koffieplus typeert zich vanwege het sociale karakter, de verhalen en het kopje koffie op voorhand en achteraf. Vindt u het gezellig om naast laagdrempelig bewegen ook kennis te maken met andere mensen, verhalen te horen of dingen te delen? Kom dan zeker een keer een kijkje nemen!

Er wordt gewerkt aan een leesbare agenda! 

Flyer compleet versie achterkant

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

  • 28 mei
    Jeu de Boules (Buiten locatie: Het kant) 10:00 to 12:00