Op vrijdag 25 augustus vindt de Koffieplus plaats bij de SV Houten.

Bewegen is belangrijk voor wie gezond ouder wil worden. Walking Football is met wat aanpassing van de normale voetbalregels een geschikte wijze van bewegen zonder snel blessures op te lopen. De deelnemers delen de passie van samen bewegen en gezellig samenzijn. Misschien heb je al voetbal gespeeld en misschien nog niet, ‘wandelvoetbal’ is voor een ieder geschikt. De leeftijd van de groep varieert van zo’n 60 tot 80 jaar. Allen fit genoeg om in een rustig tempo heerlijk tegen een bal te trappen en wedstrijdjes te spelen.

Het team van SV Houten traint op vrijdagmorgen van 10-11 uur op het sportpark Oud Wulven. Na een warming-up spelen we een partijvorm met de speciale regels die er op gericht zijn om blessures te voorkomen, dus niet hard rennen, niet hoog spelen en geen fysiek contact met bijvoorbeeld slidings. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de regel ‘wandelvoetbal’ ons te zeer beperkt in het spel. Tijdens de trainingen laten we deze regel dan ook een beetje los. Het komt onze beweeglijkheid, conditie en met name ons spelplezier ten goede. Na de cooling-down gaan we naar de derde helft in de kantine voor een kop koffie, een gezellig gesprek en soms een traktatie.

Walking Football is er ook voor vrouwen
Het team van SV Houten telt ook vrouwen. Stijnie Omer, een van de leden van het eerste uur, voetbalde vroeger op een groot veld, maar vindt dit net zo leuk: "Het duurde even voor we echt een volledig team hadden. Mensen zijn toch wat huiverig omdat het toch anders is dan normaal voetbal." "Maar nu loopt het heel leuk. We zijn een gezellige groep en net als bij jongere elftallen is de derde helft bij ons net zo belangrijk", lacht ze.

Andere Walking Football teams
We hebben contacten met andere Walking Football teams, zo is er soms een mogelijkheid om een toernooi te spelen of op een andere wijze samen te spelen. Een mooie mogelijkheid om ook kennis te maken met andere voetballers dan het eigen team.

Kijk voor een impressie van Walking football Houten op https://youtu.be/FXR8qAocUvU

Koffieplus voor senioren: SV Houten Walking Football
Dag: vrijdag 25 augustus 2023
Tijd: 10.00 uur tot 11.00 uur 
Waar: SV Houten, Sportpark Oud Wulven
Kosten: gratis

Doe mee en meld je aan!
Wilt u deelnemen aan deze activiteit? Stuur dan een mail naar: Sjouke. Je krijgt bevestiging en voorafgaand krijg je nog een mail met de laatste informatie over de activiteit.