Korfbalvereniging Victum en basketbalvereniging Woodpeckers hebben sinds enige tijd een nieuwe werkgroep sportpedagogen binnen de eigen vereniging. Niet voor niets. Deze werkgroep met vrijwilligers, die in het onderwijs of jeugdhulpverlening werken, ondersteunen de trainers op het veld met allerlei pedagogische vraagstukken zoals het creeren van een veilig teamklimaat, positief coachen en omgaan met lastig gedrag. De werkgroepleden zijn verdeeld over de diverse leeftijdsgroepen en hebben bij de start van het nieuwe sportseizoen geholpen bij het maken van de eerste trainingen gericht op groepsvorming.

Een hele leuke vrijwilligerstaak

Een sportpedagoog binnen Victum zegt het als een hele leuke vrijwilligerstaak te ervaren dat perfect aansluit bij een beroep als leerkracht. "Ik vind het leuk om de jonge trainers te ondersteunen. Vaak zit het in hele simpele dingen, die je wel net even moet weten. Hierdoor loopt de training beter en hebben de kinderen en trainers beiden enorm veel plezier. Via de groepsapp houden we elkaar op de hoogte over wat er speelt binnen de teams."

Meer weten?

Spreekt dit concept je ook aan en wil je hier meer over weten? Neem contact op met Sportpunt Houten en vraag naar de mogelijkheden voor jouw vereniging.

Luister ook naar dit interview met sportpedagoge Pien ten Wolde die te gast was bij radioprogramma Sunday Move van Omroep Houten: