Platform Sport Houten 

Special: Sociale Veiligheid

Uitnodiging bijeenkomst 10 april 2024

Iedereen moet veilig en plezierig kunnen sporten in Houten. Daar zal iedereen het mee eens zijn, maar doen we er ook genoeg aan om hier de voorwaarden voor te creëren?


Sociale veiligheid is maatschappij breed een hot topic. Ook binnen de sport moeten we daarom goed naar onszelf kijken en naar hoe wij alles rondom dit onderwerp georganiseerd hebben. Dat er geen meldingen worden gedaan, wil niet automatisch zeggen dat er niks aan de hand is. Het is een onderwerp dat doorlopend aandacht en inzet nodig heeft. We moeten als sport met elkaar laten zien dat we dit onderwerp serieus nemen. Als vereniging is niets zo fijn als je kunt zeggen dat de zaken op orde zijn. Het mooie is: je hoeft het niet alleen te doen!


Daarom komt Nelly Voogt vanuit NOC*NSF een inspiratiesessie geven. Want zou jij met zekerheid kunnen zeggen dat je alle vormen van grensoverschrijdend gedrag herkent? Hoe creëer je een klimaat waarmee je laat zien dat je de veiligheid van iedereen op jouw club serieus neemt? Daarover gaat NOC*NSF graag met ons in gesprek tijdens deze bijeenkomst. Praat mee en help elkaar om samen de Houtense sport vrij, veilig en plezierig te laten zijn!

Datum:         Woensdag 10 april 2024

Locatie:        Theater Aan de Slinger: JTS-zaal 1e verdieping (neem hiervoor de trap voorbij de bar bij binnenkomst rechtdoor)

Tijd:              Ontvangst met koffie en thee boven in de JTS-zaal tussen 19.15 en 19.30 uur. Programma van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur.

Doel:             Informatie-uitwisseling tussen sportorganisaties, gemeente, beeldvormend, beleidsvoorbereidend, contacten en samenwerking bevorderend

Voor:            bestuursleden sportverenigingen, andere aanbieders van sport en bewegen in Houten die niet in verenigingsverband werken, wethouder en ambtenaren sportzaken in de gemeente Houten


Burgemeester Gilbert Isabella benadrukt het belang van een sociaal veilige sportomgeving en zal aanwezig zijn om het openingswoord te verzorgen. 

 

Nog niet aangemeld? Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ben je zelf als bestuurder echt verhinderd? Overleg dan binnen jouw organisatie wie er wel afgevaardigd kan worden. Het belang van het onderwerp begint bij jullie aanwezigheid.