Sinds september 2014 kent Houten het Sportfonds Houten.

Sportfonds Houten is opgezet voor financiering van sportactiviteiten die gericht zijn op het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl van burgers en voor het bevorderen van de sociale cohesie.
Sportfonds Houten ontvangt hiervoor onder andere van de gemeente Houten financiële middelen, beheert deze en kent op basis van gemotiveerde aanvragen financiële bijdragen toe.

Toekenningscommissie
Sportfonds Houten kent voor de beoordeling van de aanvragen en voor toekenning van financiële bijdragen een toekenningscommissie. Deze commissie wordt ingesteld door het bestuur van Sportfonds Houten. Het bestuur van Sportfonds Houten draagt alle leden daartoe eerst voor aan Platform Sport Houten. De commissie bestaat uit 5 leden.

De toekenningscommissie behandelt -met uitzondering van het eerste jaar- jaarlijks aanvragen uit minimaal twee tranches. Het beoordelingsproces wordt ondersteund door Sportpunt Houten.

Profiel leden toekenningscommissie

  • De leden van de toekenningscommissie zijn bij voorkeur generalisten, die in staat zijn een keur aan aanvragen te beoordelen vanuit een breder vergelijkend perspectief.
    De leden van de toekenningscommissie mogen niet direct betrokken zijn bij een aanvraag of een indiener van de aanvraag waar zij een oordeel over geven. Ook mogen zij niet anderszins belangen hebben die de schijn van belangenverstrengeling kunnen wekken.
  • Bij de samenstelling van de toekenningsgcommissie wordt gestreefd naar een zekere spreiding over de verschillende sportaanbieders en sporten. Ook wordt gelet op de verdeling tussen jongere en meer ervaren leden.

Kandidaatstelling
Belangstellenden kunnen hun kandidatuur kenbaar maken door een korte mail met vermelding van relevante achtergrond en met motivering te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook anderen kunnen kandidaten voordragen en/of het bestuur van Sportfonds Houten per mail attenderen op geïnteresseerde/geschikte kandidaten.

Termijnen
Het bestuur wil begin november een toekenningscommissie kunnen samenstellen, zodat de eerste aanvragen nog in 2014 beoordeeld worden. De kandidaatstelling sluit daarom op 31 oktober a.s.

Binnenkort zal ook voorlichting verspreid worden over hoe  aanvragen bij Sportfonds Houten ingediend kunnen worden.