Om 10:15 was het moment van de opening daar en onthulde de wethouder Geerdes samen met Paumen het watertappunt. Dit deden ze door het doek van de paal te halen en vervolgen hun bidon te vullen met water om er vervolgens proostend een slokje van te nemen. Na de opening van het tappunt werden de appelbomen onthuld door de prijswinnaars van de kleurwedstrijd samen met Maartje Paumen.Na het officiele moment was er geen ontkomen meer aan voor Maarje Paumen en heeft ze ruim 40 minuten tijd gemaakt voor de aanwezige fans om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met iedereen.

Ook was er een kraam van de Gezonde Sportkantine aanwezig, daar werden fruit en sapjes uitgedeeld en kon men een deel van het nieuwe, gezonde kantine eten proeven. De Local Hero’s bestaade uit  Anouk Pondman van HC Houten (Dames 1), Ilon Willems van Handbal Houten (Heren 1) en Maureen Duvant van de Houten Dragons waren ook aanwezig. Zij zijn het leven voorbeeld van gezond eten en drinken en gaan zich de komende tijd inzetten om de Gezonde Sportkantine verder uit te bouwen.

Op donderdag 23 april werd het tweede tappunt geopend op De Kruisboog en op vrijdag 24 april het laatste tappunt op de De Plantage.