Op woensdag 9 november werd een geslaagde bijeenkomst georganiseerd voor de sportverenigingen over het ondewerp Sport & Alcohol. Kinderarts Nico van der Lely was te gast bij volleybalvereniging Taurus voor een lezing over de effecten van alcoholgebruik. Met confronterende voorbeelden en cijfers werd duidelijk dat het gebruik van alchol bij jongeren onder de 18 jaar zorgt voor hersenbeschadiging en een verhoogde kans op overmatig alcoholgebruik op latere leeftijd. 20161109 194818

Na de lezing gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over onder andere de verantwoordelijkheid van de sportvereniging met betrekking tot alcoholgebruik en wat er al goed gaat binnen de club. Op de vraag wat de aanwezigen morgen gaan doen werden een aantal concrete acties genoemd. Het competitieschema en de indeling van de teams wordt door een aantal clubs nog eens kritisch bekeken. Meerdere verenigingen zullen met zowel barvrwijilligers als trainers sessies gaan organiseren, waarbij mensen met name geinformeerd worden over de feiten met betrekking tot alcoholgebruik.

Kortom, een avond waarbij veel informatie beschikbaar werd gesteld en er voldoende gelegenheid was om ideeën en casussen te bespreken.     

20161109 204341