Op 13 april is de campagne tegen pesten gelanceerd. In deze campagne ligt de focus op jongeren en de rol van de omstander. Jongeren zijn zich niet altijd bewust dat ze als omstander bij een pestsituatie ook een rol hebben. In plaats van passief te blijven, kunnen jongeren ook op een actieve en positieve manier ingrijpen. In de Handleiding voor de Omstander krijgen jongeren handvaten aangereikt om bij een pestsituatie in te grijpen. 

Houtense jongeren vanuit de 3 voortgezet onderwijs scholen hebben samen met het communicatiebureau YoungWorks nagedacht over een aantal ludieke acties. Deze acties zijn bedoeld als middel om met elkaar in gesprek te gaan. Verschillende partijen hebben te maken met pesten. Niet alleen op school, maar ook op straat en bij de sportvereniging komen pestsituaties voor. Er was behoefte aan samenwerking en het spreken van één taal over dit onderwerp. Met de campagne willen we bereiken dat jongeren in actie komen en niet weg kijken van de situatie.   

foto lancering pestcampagne 1De campagne wordt ondersteund vanuit het Wellant College, College de Heemlanden, Houtens, het jongerenwerk van van Houten&Co en Shine, Sportpunt Houten, de GGD, het CJG, het Sociaal Team en de gemeente Houten. Deze partners staan open om vragen te beantwoorden of sportorganisatie te ondersteunen / advies te geven in geval van pestsituaties in een team of op de club. Voor vragen of informatie kan contact opgenomen worden met Annemarie van Deelen (via het contactformulier).