De fietsinfrastructuur in Houten is erg goed, maar er zijn senioren die het niet zo prettig meer vinden om te fietsen. Ze vinden het druk, zitten niet lekker op hun fiets of zijn bang om te vallen. Daar gaan we iets aan doen. We gaan verschillende Doortrappen activiteiten organiseren, om ervoor te zorgen dat mensen weer veilig en zeker op de fiets zitten en blijven. Hiermee stimuleren we een gezonde leefstijl, willen we dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en de regie houden over hun leven.

Doortrappen sluit goed aan bij de Sociale Koers en is onderdeel van het Sportakkoord en het Preventie Akkoord. Het project Doortrappen is een samenwerking tussen de Gemeente Houten, 'van Houten & Co', Sportpunt Houten en de WTC. 

Er worden verschillende interventies georganiseerd onder het thema Doortrappen. In samenwerking met Veilig Verkeerd Nederland is er een speciaal Doortraproute ontwikkeld. Op vrijdag 3 juni op Wereld Fietsdag is de Doortraproute Houten gefietst. Daarvoor kon je je fiets laten checken, deden we fietsfit oefeningen en werd er geluncht. Het was een erg mooie en geslaagde dag!

Het is mogelijk om de Doortraproute zelf te fietsen. In de bijlage onderaan deze pagina is de fietsroute toegevoegd. Het is mogelijk om de knooppunten te volgen of de GPX te downloaden op de telefoon. Daarna horen we graag wat je ervan vond. 

Ga voor meer informatie naar de website van Doortrappen in Houten.