Op de laatste vrijdag voor Koningsdag worden jaarlijks de Koningsspelen georganiseerd in koningsspelen 2022heel Nederland! Ook in Houten organiseren de meeste scholen de Koningsspelen op deze dag. 
 
Na het Koningsontbijt zullen er diverse sport en spel activiteiten worden georganiseerd in en rondom de scholen. Sportpunt Houten kan ondersteuning bieden aan de scholen. Vanwege de goede contacten met Sportacademie Utrecht is het mogelijk om tijdens de Koningsspelen studenten in te zetten die komen helpen bij de begeleiding van de spellen. Daarnaast is het sinds twee jaar ook mogelijk om studenten in te zetten die helpen in de organisatie van de Koningsspelen. Ook houdt Sportpunt Houten een lijst bij met sportaanbieders die een school willen ondersteunen met een clinic. Deze lijst zal gecommuniceerd worden naar alle scholen. 
 
Tot slot organiseert Sportpunt Houten een 'eigen' activiteit tijdens de Koningspelen. Elk jaar zal hiervoor een uitnodiging gestuurd worden naar de scholen.
 
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ondersteuning of heeft u vragen over de Koningsspelen, neem dan contact op met Sanne Papavoine.