Voor Sportpunt Houten is het stimuleren van bewegen een belangrijke doelstelling. Als jongeren op een positieve manier met bewegen in aanraking komen, blijven zij langer en met plezier in beweging. Tijdens het bewegingsonderwijs op school komen kinderen al vroeg in aanraking met sport en bewegen. Sportpunt Houten wil graag een bijdrage leveren aan goed bewegingsonderwijs en daarvoor worden jaarlijks één of meerdere bijscholingen georganiseerd voor de (gym)docenten.

Er worden zowel workshops georganiseerd voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Thema's en onderwerpen varieren, deels afhankelijk van de vraag of de trends. In het verleden zijn er onder andere bijscholingen georganiseerd met het onderwerp Kleuters in Beweging, Passend Onderwijs in de gymles en een workshop Free Running voor het voortgezet onderwijs.

P1000876Op woensdag 29 maart 2017 hebben de docenten van het voortgezet onderwijs (College de Heemlanden, Houtens en Wellant College) de workshop Ultimate Frisbee gevolgd. Diverse technieken, spelvormen en opdrachten zijn behandeld, zodat na de meivakantie de leerlingen buiten aan de slag kunnen met frisbee.

Heeft u vragen, suggesties of ideeën over bijscholingen voor docenten, neem dan contact op met Claudia van Mechelen (basisonderwijs) of Sanne Papavoine (voortgezet onderwijs) via het Contactformulier. 

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.