musicaldans

Binnen en buiten de gemeente Houten zijn er veel verschillende organisaties die buitenschoolse opvang bieden aan kinderen van de basisschool.

Sportpunt Houten biedt de buitenschoolse opvang de mogelijkheid om hun activiteitenprogramma breder vorm te geven middels de integratie van sportworkshops door externe sportaanbieders. Hierbij kun je denken aan een workshop die gegeven kan worden door een sportvereniging of door een commerciële (sport)organisatie.

Om elke organisatie de mogelijkheid te bieden om een sportactiviteit in te plannen heeft Sportpunt Houten een samenwerking met vele sportaanbieders die na schooltijd beschikbaar zijn om workshops te geven bij de buitenschoolse opvang. Denk hierbij aan workshops volleybal, circus, weerbaarheid, kung fu, capoeira, kickboksen, hockey of een andere sport naar keuze. Sportpunt Houten denkt in mogelijkheden en staat open voor alle sporten en ideeën! Het doel van deze sportactiviteiten is vooral om kinderen al op jonge leeftijd in contact te laten komen met sport, vaak in combinatie met spel. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om ze eens kennis te laten maken met een sport die ze niet zo vaak doen. Ook de weg naar de vereniging/sportaanbieder is daardoor makkelijker te vinden en kinderen weten hierdoor beter te vinden wat er te doen is binnen hun eigen gemeente.

Sportpunt Houten heeft inmiddels diverse naschoolse workshops lopen bij elf verschillende opvangorganisaties, waarvan zes gevestigd in Houten en vijf buiten Houten. Het Sportpunt heeft een nieuwe kennismakingsronde gemaakt en heeft daarin uitgelegd aan de opvangorganisaties in Houten wat de mogelijkheden zijn tot samenwerking. Het Sportpunt staat open voor meer kinderopvang organisaties binnen én buiten Houten om uitdagende en interessante sportworkshops te verzorgen. Ook sportverenigingen en/of commerciële organisaties die interesse hebben om hun sportaanbod aan te bieden aan de kinderopvang zijn van harte welkom.

De activiteiten die momenteel georganiseerd worden, zijn terug te vinden in de agenda op onze hoofdpagina.

Alle naschoolse opvangorganisaties in Houten en omgeving, bekend bij Sportpunt Houten, hebben een overzicht ontvangen van de sporten die georganiseerd kunnen worden. Dit overzicht is compleet met prijsindicatie, korte informatietekst en de geschikte leeftijden per sport. Wil jij dit overzicht ook ontvangen of heb je vragen over sport bij de buitenschoolse opvang, dan kun je contact opnemen met José van Laarhoven.

Banner Zoeken website 2