Wat is de JeugdSportPas?

Het project JeugdSportPas staat volledig in het teken van kennismaken met sport op een laagdrempelige manier. In het project JeugdSportPas hebben sportaanbieders de mogelijkheid om gedurende een schooljaar één of meerdere sportcursussen van 4 of 5 lessen aan te bieden die specifiek gericht zijn op de doelgroep basisschoolkinderen uit groep 1 t/m 8.

Elke sportaanbieder mag en kan cursussen aanbieden. Zowel commerciële sportaanbieders als niet-commerciële sportaanbieders. De cursus kan een aparte cursus (nieuwe groep) zijn maar het mag ook een bestaand aanbod zijn waarbij JSP deelnemers kunnen aansluiten. Wel gelden bepaalde voorwaarden voor een cursus.

Voorwaarden voor een cursus:
- Minimaal 4 lessen en maximaal 5 lessen (er mogen meerdere cursussen worden weggezet)
- Kosten voor een cursus staan vast op €8,- deelnemersgeld per cursus van 4 of 5 lessen.
- Inhoud en (aantal) trainers van de cursus moeten afgestemd zijn op de doelgroep.

Omdat sportaanbieders de prijs voor een cursus niet zelf kunnen bepalen maakt Sportpunt Houten gebruik van een vergoedingsregeling om de sportaanbieder tegemoet te komen bij het aanbieden van een kennismakingscursus. 

Aanmelden van cursussen:
In het schooljaar 2017-2018 zullen er in vier blokken cursussen plaatsvinden. Hieronder een overzicht met de data van de periodes:

JSP blok Periode Data
Blok 1 Tussen herfstvakantie en kerstvakantie 24 okt t/m 22 dec 2017
Blok 2 Tussen kerstvakantie en voorjaarsvakantie 8 jan t/m 23 febr 2017
Blok 3 Tussen voorjaarsvakantie en meivakantie 5 maart t/m 27 april 2018
Blok 4 Tussen meivakantie en zomervakantie 14 mei t/m 13 juli 2018

Als je al een account hebt op de website van de JeugdSportPas, ga dan naar deze link om je eigen cursus op de website te zetten.

Sportaanbieders krijgen ieder een eigen account in het digitale inschrijfsysteem. Iedere sportaanbieder kan zelf het cursusaanbod invullen en het aantal deelnemers bijhouden. Wil jij als organisatie meer informatie of een aanbod doen voor een sportcursus? Meld je dan bij Claudia van Mechelen! 

Banner Zoeken website 2