Sportpunt Houten ondersteunt sportaanbieders in de gemeente Houten met hun (nieuwe) sportaanbod voor ouders van (jeugd)leden. Onder de noemer van Ouders Actief worden ouders geactiveerd om ook in beweging te komen, al dan niet tegelijkertijd met hun eigen kind en/of krijgen zij een aangepast laagdrempelig sportaanbod, zoals Slowpitch bij Honk- en softbalvereniging Houten Dragons.

Op zondag 2 april 2017 heeft honk- en softbalvereniging Houten Dragons namelijk haar nieuwe Slowpitch team gepresenteerd tijdens de openingsdag. Slowpitch is een nieuwe, langzamere variant van softbal, waarbij de bal langzaam en rustig wordt aangegooid. Maar ook andere regels zijn zo aangepast, dat het voor iedere volwassene, met meer of minder sportervaring, leuk is om te beoefenen. Dit nieuwe team is mede door het nieuwe sportaanbod Ouders Actief van Sportpunt Houten ontstaan. Houten Dragons heeft momenteel 15 enthousiaste ouders van (jeugd)leden, maar heeft altijd ruimte voor andere enthousiaste ouders.

Sportpunt Houten hoopt in 2017 nog enkele andere initiatieven te presenteren in het kader van Ouders Actief.
Heb jij als organisatie ook ideeën hoe deze doelgroep in beweging kan komen, of wil je eens sparren, vraag dan voor ondersteuning bij José van Laarhoven.

Achtergrondinformatie Ouders Actief
Veel ouders van jonge kinderen staan op doordeweekse dagen en in het weekend langs de kant hun sportende kind aan te moedigen en komen zelf tijd te kort om er een actieve leefstijl op na te houden. Sportpunt Houten wil hier verandering in brengen en brengt de sportmogelijkheden bij de verschillende sport- en beweegaanbieders in kaart op tijden dat ook de jeugdleden aan het trainen zijn.

Een groot deel van de ouders in de leeftijd van 25 tot en met 45 jaar met jonge kinderen gaan, mede door tijdgebrek, steeds minder vaak sporten en bewegen. De ouders hebben structureel een lagere sportdeelname dan leeftijdsgenoten zonder kinderen. Met een sportaanbod voor ouders wil Sportpunt Houten ook deze doelgroep motiveren om (weer) tot een levensstijl met sport en bewegen te komen.

Een aanbod voor ouders tijdens de training van hun kind is ontstaan vanuit de zwembond, de KNZB. Zij zagen dat er een structureel lagere sportdeelname is bij de ouders van jongere kinderen, terwijl wel elk kind zwemles krijgt. Waarom niet gaan sporten, terwijl je kind zwemles krijgt?

Om een indruk te krijgen van aanbod wat zou kunnen zijn, bekijk dan hieronder het filmpje gemaakt door de KNZB:

 

 

 

Banner Zoeken website 2