In lijn der verwachting stijgt het aantal ouderen de komende jaren in Nederland. Ook in Houten is dit het geval en heeft deze doelgroep specifieke aandacht nodig als het om bewegen gaat. Uitgangspunt van Sportpunt Houten: 'Sport als middel staat voorop!'. Sport en bewegen zorgt voor een betere conditie. Zeker wanneer je ouder wordt. Juist dan zorgt sport en bewegen ervoor dat je je niet alleen lichamelijk en mentaal fitter voelt, maar het verlaagt ook de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je ook langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Koffieplus

Sportpunt Houten besteedt aandacht aan bewegen voor senioren middels de organisatie van structurele bijeenkomsten voor senioren, genaamd KoffieplusDe Koffieplus is bedoeld als een gezellig moment voor senioren waarin diverse actuele (beweeg) onderwerpen aan bod komen, maar waar vooral gezelligheid, sociale contacten op doen en samen koffie/thee drinken centraal staan. De invulling van de Koffieplus proberen we af te stemmen met de vraag van senioren inwoners uit Houten. De Koffieplus voor senioren vindt elke 2e donderdag van de maand plaats, afhankelijk van de activiteit is dit een ochtend of een middag.

Tijdens de Koffieplus bijeenkomsten is het streven aandacht te hebben voor sport en bewegen, in de vorm van een kennismakingsles danwel informatie gericht op sport en bewegen, aansluitend bij de belevingswereld van de senioren. De kennismakingsles wordt ingevuld aan de hand van de vraag van de senioren en is bedoeld om senioren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met nieuw en ander beweegaanbod in de gemeente Houten. Voordeel van deze les voor senioren is de combinatie van het sociale aspect (koffie) met bewegen, dat er geen kosten aan verbonden zitten en dat het toegankelijk is voor iedereen. Wanneer de kennismakingsles succesvol is, en er is veel animo bij de senioren, wordt er gekeken of er een vervolg gegeven kan worden aan de les. Dit door middel van het aanbieden van een lessenreeks, afgestemd op de doelgroep, waarbij voorop staat dat de lessenreeks betaalbaar blijft voor senioren, maar ook uitvoerbaar blijft voor de sportaanbieder.

Senioren zijn, naast dat het erg waardevol is lessen voor deze doelgroep te realiseren, in sommige gevallen welkome vrijwilligers.

Les aanbieden?

Wil je als sportaanbieder een keer een kennismakingsles aanbieden in een Koffieplus voor senioren? Neem dan contact op met Robin Bergmans.

 

Senioren