Sportpunt Houten heeft sinds geruime tijd ook het aanbod voor aangepast sporten in kaart gebracht. Special Sports is het aangepaste sportaanbod voor iedereen die niet met de reguliere sportlessen mee kan doen. Of dit nu komt door een lichamelijke of geestelijke beperking of vanwege een bepaalde (gedrags)stoornis, iedereen moet kunnen sporten! Lukt dit niet binnen de reguliere sportlessen, dan moet dit wel lukken in een aangepaste sportles waar net iets meer aandacht en begeleiding voor je is. Ook zijn er verschillende vervoersregelingen voor de doelgroep, die je hier kunt terugvinden. 

In het tabblad aanbod aangepast sporten is een overzicht van speciaal ingerichte trainingen bij sportaanbieders in de gemeente Houten. Voor een aantal sporten geldt dat deze niet binnen de gemeentegrenzen beoefend kunnen worden en deze zijn opgenomen in een overzicht van aanbod buiten de gemeente Houten. Heeft u liever het overzicht in een PDF bestand, download dan hier de folder.

Eens per jaar organiseert Sportpunt Houten voor het aangepast sporten een Beweeg & Beleefdag waarbij allerlei beweegactiviteiten worden aangeboden. Sportpunt Houten wil op die dag de doelgroep laten kennismaken met het aangepast sportaanbod in en rondom de gemeente Houten.

Ook onze partners organiseren activiteiten. Kijk voor een overzicht van activiteiten in de folder Onbeperkt Meedoen

Graag verwijzen wij ook naar de website www.autismehouten.com. Op deze website wordt zoveel mogelijk informatie uit Houten en omgeving gebundeld voor ouders met kinderen met autisme. Verschillende thema's worden beschreven waaronder ook het thema 'Sport'.

Mocht uw aanbod ontbreken of heeft u een vraag, neem dan contact op met Claudia van Mechelen en/of José van Laarhoven via het contactformulier.

 

 

Banner Zoeken website 2