Sportpunt Houten verzorgt jaarlijks een aantal workshops en thema-bijeenkomsten over verschillende onderwerpen om de deskundigheid van bestuurlijk kader in Houten te bevorderen.

Persbericht schrijven: Meer ruimte voor sport
Over het schrijven van (pers)berichten en het benutten van advertentieruimte in de plaatselijke krant. Niet saai of ingewikkeld, maar juist interactief, humoristisch en zeer laagdrempelig! Gegeven door journalist en tekstschrijver Cees van Dijk en voor leden die zich binnen de sportorganisatie bezig houden met de externe (en interne) communicatie zeer interessant om aan deel te nemen.

Wat is nieuws, hoe breng je dát sportnieuws van de club bij de redactie en hoe vergroot je de kans dat jouw bericht geplaatst wordt. Dit wil je eigenlijk niet missen!

Deelname is gratis. Er worden wel kosten gerekend wanneer u zich aanmeld en niet verschijnt. Wilt u erbij zijn? Meld u dan vóór zondag 18 maart aan bij Jolijn Hoek-van de Giessen via het contactformulier

Datum: woensdag 28 maart
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: volgt na aanmelding

Sociale Marketing
In een intensieve workshop Social Marketing gaat u leren begrijpen waarom mensen doen wat ze doen, wie uw doelgroep is, wat hun behoeftes en drempels zijn, leert u te kijken door de ogen van uw eigen doelgroep én gaat u actief aan de slag om deze groep(en) te verleiden gebruik te maken van uw sportaanbod.

Data en tijden:
Woensdag 29 november 2017, 17 januari 2018, 14 februari 2018 en 14 maart 2018 van 19.30 – 22.00 uur

Er wordt een eigen bijdrage van €50,- per organisatie voor vier workshopavonden gevraagd. De training zal worden gegeven door Tessa van W&I Group. 

Op de planning staat nog:
Cursus AED: Tijdens de cursusavond worden de reanimatie stappen geoefend en wordt er gebruik gemaakt van een oefen-AED.

Ook de VrijwilligersAcademie Houten verzorgt diverse workshops en lezing voor vrijwilligers en mantelzorgers. Er zijn soms ook leuke thema's en onderwerpen bij voor de verschillende vrijwilligers in jouw sportorganisatie. 

EHBO light voor vrijwilligers

Op 12 april wordt er een workshop EHBO light georganiseerd door de Vrijwilligersacademie. Slecht 3% van de Nederlanders kan EHBO toepassen. Kan jij iemand helpen die gevallen of gewond is? Misschien is er professionele hulp nodig, maar dan is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen voor de ambulance of dokter er is. Deze EHBO light cursus geeft je inzicht in de handelingen bij vaak voorkomende situaties. Van flauwvallen tot mitella, van bloedneus tot stabiele zijligging.

Meer informatie staat op de website van de Vrijwilligersacademie Houten.

Banner Zoeken website 2