Doortraproutes: heerlijk rustig fietsen in en rond Houten

Doortraproutes? Dat zijn mooie fietsroutes over redelijk brede paden met onderweg veel groen. Op deze routes van rond de 25 kilometer kunnen senioren -maar natuurlijk ook andere fietsers- genieten van een rustige fietstocht met weinig obstakels en relatief veilige oversteekpunten.

Rondje Houten Langs Lek en Linie

Deze fietsroute laat u de verschillende kanten van Houten en omgeving zien. Tijdens de tocht gaat u door Houten heen, komt u langs het verdronken bos, gaat u langs het water en ziet u de mooie forten in de buurt.  

Getest door Houtense fietsliefhebbers

De Friese fietsdocenten Karin Broer en Jetty de Vries van de Fietsersbond ontwikkelden de Doortraproutes in het kader van het landelijke programma Doortrappen. Houten is er trots op een echte Doortrappen-gemeente te zijn. Samen met lokale partners ondersteunt en stimuleert de gemeente senioren om langer op een veilige en plezierige manier te blijven doorfietsen. Bijvoorbeeld met deze Doortraproutes die Veilig Verkeer Nederland uitwerkte in samenwerking met de Gemeente Houten en Sportpunt Houten. De route is getest door Houtense fietsliefhebbers op 3 juni tijdens Wereld Fietsdag. 

Wilt u ook heerlijk rustig doortrappen? De knooppuntroutes met routebeschrijving zijn te downloaden als PDF- en als GPX-bestand via https://vvn.nl/nieuws/utrecht/doortraproutes. Voor de echte fanatiekelingen kunt u ook de route Nieuwegein – Schalkwijk proberen, die u weer net langs andere mooie plekjes brengt.