Tijdens de Platform Sport bijeenkomst op woensdag 7 september staat het thema Positief en Veilig Sportklimaat centraal. 

De start van het nieuwe sportseizoen vraagt om professionele trainers en gemotiveerde sporters. Om de jeugd gemotiveerd en verbonden te houden aan jouw sportvereniging is een pedagogisch en veilig sportklimaat enorm belangrijk. Welke waarden staan daar binnen centraal en hoe creëer je als sportvereniging met trainers en ouders een pedagogisch en veilig sp
ortklimaat? Tijdens deze Platform Sport bijeenkomst staan we hierbij stil met een inleiding van Dr. Nicolette Schipper - van Veldhoven.

 De trainer is een van de belangrijkste stakeholders bij het creëren van een pedagogisch sportklimaat. Professionalisering van trainers is een belangrijk pijler voor het bijdragen aan een pedagogisch en veilig sportklimaat. Hoe bereik je hen op laagdrempelige en eenvoudige wijze? Vanuit Jeugdsportcentrum op Hogeschool Windesheim is een praktische coachmethodiek ontwikkeld. Ontwikkelaar Wytse Walinga vertelt hierover. Vervolgens maken Corine Visser en Pien ten Wolde de link naar de mogelijkheden van de inzet van de sportpedagoog in Houten. 

Aanmelden kan bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Claudia). Naast bestuurders zijn ook tc leden, jc leden en trainers van harte welkom! 

Lees de volgende afbeelding voor het volledige programma:

Uitnodiging Platform Sport 7 september 2022 thema Positief en veilig sportklimaat