De gehele maand oktober staat de gemeente Houten in het teken van senioren en bewegen. Om ook de deze doelgroep van Houten zo vitaal en gezond mogelijk te houden kan er de gehele maand oktober kennis gemaakt worden met diverse sport- & beweegactiviteiten én kan er elke zaterdag bij een Medisch Centrum een fittest gedaan worden onder begeleiding van een fysiotherapeut!

De Senioren Fitmaand heeft Sportpunt Houten in het leven geroepen om ouderen in Houten (meer) in beweging te krijgen en houden. Met speciaal aanbod voor ouderen willen sportaanbieders uit Houten laten zien dat er – op het gebied van sport en bewegen – veel mogelijkheden zijn en dat veel activiteiten ook een enorm sociaal karakter hebben. Er is aandacht voor bewegen en ontmoeting maar ook voor hoe het nu gesteld is met de algehele gezondheid van ouderen; op elke zaterdag van de maand kunnen ouderen namelijk hun gezond-/fitheid testen bij een Medisch Centrum in Houten. Zo kunnen deelnemers op zaterdag 2 oktober bij Medisch Centrum Dorp terecht, op zaterdag 9 oktober bij Medisch Centrum Leebrug en op zaterdag 16 oktober bij Medisch Centrum Molenzoom.

Gedurende de maand oktober kunnen deelnemers ook gratis proeflessen aanvragen bij meer dan 15 sportaanbieders! Deelnemers hebben de keuze uit ruim 90 lessen verspreid over de maand oktober. Staat er iets leuks voor u tussen? Meld u zich dan aan voor een proefles! Hier kunt u de flyer voor de Oktober Fitmaand vinden!