Ook kinderen uit gezinnen met een smalle beurs moeten volwaardig kunnen meedoen aan activiteiten binnen en buiten de school. Uitsluiting heeft namelijk ernstige gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen. Je zal maar thuis moeten blijven als de klas op schoolreis gaat. Dat heeft ook invloed op vriendjes en vriendinnetjes, op klasgenoten en op de school. Leergeld wil voorkomen dat dat later duur leergeld wordt.

Steeds meer kinderen in Nederland, en zo ook in Houten, kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! De Stichting Leergeld Houten wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen.

Voor wie?
De Stichting Leergeld Houten richt zich op schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud, die ten gevolge van (te) beperkte financiële middelen in het gezin onvoldoende kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten.

Er worden daarbij twee doelgroepen onderscheiden:

Doelgroep 1:
Leerlingen woonachtig in Houten en schoolgaand op een in Houten gevestigde school.

Doelgroep 2:
Leerlingen woonachtig in Houten en schoolgaand op een buiten Houten gevestigde school.

Welke hulp?
Kinderen van basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een beroep doen op de Stichting Leergeld Houten.

Wat kan aangevraagd worden?
Men kan daarbij denken aan een bijdrage voor:

  • Deelname aan schoolexcursies, een schoolreis, schoolkamp of een speciale activiteit op de school;
  • Deelname aan culturele activiteiten of sport;
  • Eigen bijdrage bij toetsen of testen;
  • Ouderbijdrage;
  • Schoolgeld;
  • Extra materiaalkosten en leermiddelen;
  • Fiets (hergebruik);
  • Computer (hergebruik).

Komt u in aanmerking voor Stichting Leergeld Houten en wilt u een aanvraag doen? Neem contact op met Stichting Leergeld Houten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-14128710 (uitsluitend op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur, niet op vrijdag) of kijk op www.leergeld.nl/houten