ANWB AutoMaatje Houtentegel website 600x453
ANWB AutoMaatje Houten is een vervoersdienst waarbij vrijwillige chauffeurs mensen uit de gemeente Houten die minder mobiel zijn vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. U kunt van deze dienst gebruik maken wanneer u bijvoorbeeld een afspraak heeft in het ziekenhuis, bij de dokter of fysiotherapeut. Maar ook voor leuke uitjes zoals bijvoorbeeld naar de kapper, vrienden of gezellig winkelen kunt u gebruik maken van AutoMaatje Houten. Alle informatie over deze dienst is terug te lezen op de website van vanHouten&co. 

telefoonnummer vervoer houten1920x1920Vervoer Houten 
Vervoer Houten is een maatschappelijk initiatief om te voorzien in Kleinschalig Vervoer (doormiddel van Electrokarren) binnen de Rondweg van Houten en de direct daaraan grenzende bestemmingen. Deze voorziening is specifiek bedoeld voor senioren, gehandicapten en mindervaliden met een acute vervoersbehoefte. Alle informatie over het vervoer met de golfkarretjes kun je teruglezen op de website.

Plusbus
De PlusBus maakt korte en lange dagtochten, vaak met lunch, naar een mooie omgeving zoals de20170831 144244 300x225 Loosdrechtse Plassen, de Biesbosch, de kustplaatsen zoals Katwijk en Kijkduin en naar musea en evenementen zoals het Fruitcorso in Tiel of de zandsculpturen in Garderen. De PlusBus is bedoeld voor zelfstandige senioren uit de gemeente Houten. Opvouwbare rollators kunnen mee, maar voor senioren die aangewezen zijn op een rolstoel is een eigen begeleider noodzakelijk. De plusbus beschikt wel over een opvouwbare rolstoel. Kijk voor meer informatie op de website.  

Regiotaxi en Valys
Regiotaxi’s zijn handig en voordelig, vooral op hoge leeftijd en bij verminderde mobiliteit. medium 1dbb152b b487 4d3d aeef d22b84556f7dReizen waar u maar wilt, op het door u gewenste tijdstip. Eventueel met rolstoel of scootmobiel tegen kosten die niet hoger zijn dan het openbaar vervoer. Dat is mogelijk met de regiotaxi. Bovendien reist er desgewenst ook een begeleider tegen lage kosten mee. Met de regiotaxi kunt u alleen binnen de regio reizen.  Hier vindt u alle informatie, inclusief een overzicht van alle aanbieders van regiotaxi’s in Nederland. Kijk voor meer informatie op de website

Wanneer u verder wilt reizen dan 25 kilometers (5 OV-zonder) dan is de Valys een geschikt alternatief. Dit vervoer per bus is bedoeld voor de langere afstanden en net als de regiotaxi bestemd voor mensen die niet goed met het openbaar vervoer mee kunnen. Kijk voor meer inforamtie op de website.