Organisatie Fysiotherapie De Molen
Activiteit Fitkids
Accommodatie Fysiopraktijk De Molen, De Molen 61
Dag en tijd

Woensdag 14.00 - 17.00 uur (elk uur een andere groep)

Contactpersoon Bram van Bergen
Telefoonnummer 030-6378283
Email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.fitkids.nl
Geschikt voor

Lichamelijke beperking
Chronische aandoening
Autisme
Gedragsproblematiek
Doof/slechthorend
Blind/slechtziend

Kinderen tussen de 6 en 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening

Overige opmerking

Denkt u dat FITKIDS iets is voor uw kind? Uw huisarts, consultatiebureauarts, schoolarts of kinderarts kunnen u naar FITKIDS verwijzen.

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma speciaal voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte of beperking en voor kinderen die niet mee kunnen komen in reguliere sporten. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van (kinder-) fysiotherapeuten. Op 80 plaatsen in Nederland bestaan al fitkids programma’s. Kinderen met een chronische aandoening zoals diabetes, cystic fibrosis, reuma, astma of cerebrale parese krijgen in het fitkids programma de kans om meer te gaan bewegen. Het kind ervaart dat het ondanks zijn beperking mee kan doen aan sportactiviteiten. In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Het doel is om deze kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten.

De training duurt één uur en bestaat uit een deel conditietraining op de fitnessapparaten, een deel individuele oefeningen en spelvormen. Ontspanning en plezier staan voorop. Elke groep heeft maximaal acht deelnemers. Er wordt getraind in verschillende leeftijdsgroepen.

Deze groepen worden begeleid door twee fysiotherapeuten, waaronder de kinderfysiotherapeut.