Zij werden door Peter van der Wens welkom geheten, gevolgd door een toespraak van Jan Bakker en Jan van Ruitenbeek van Randhoeve 221. Rond half acht werd het blauwe Sportpunt lint door geknipt door het bestuur van Sportpunt Houten. Na het officiële moment  was het voor de aanwezigen tijd om naar de door hun gekozen workshop; De Gezonde Sportkantine, Crowdfunding en Social Media of het Platform Sport te gaan.

In de workshops 'de Gezonde Sportkantine' liet Karin Pannekoek goed zien welke mogelijkheden je hebt om op een eenvoudige en laagdrempelige manier je kantine aan te passen. Mark Frederiks van Local2Local zette vervolgens de voedselketen uiteen en liet zijn unieke concept van 'lokale en eerlijke producten uit de regio' los op de aanwezige sportverenigingen.

De workshop social media werd gegeven door Martin Boomkamp. In korte tijd werd er duidelijkheid geschept in de soorten social media die er bestaan. Welke er ingezet kunnen worden en welke het meest geschikt zijn voor bepaalde doelgroepen.

Bij de workshop Crowdfunding, gegeven door Paul Dirkse van Wij Zijn Sport, werd er leuk en enthousiast gesproken over de kracht van crowdfunding. Het concept crowdfunding is onderdeel van een strategische keuze waar een doordacht plan achter zit.

Na afloop van de workshops en het Platform was er tijd voor een netwerkborrel in de kantine van het nieuwe pand waar Duurzaam Houten een aantal verenigingen gevraagd heeft naar hun ambities wat betreft duurzaamheid. Volgens Sportmakelaar Robbert Bessems kan het Sportpunt Houten terugkijken op een succesvolle opening waarin de aanwezigen deel hebben kunnen nemen aan zinvolle workshops.
Indien u meer informatie wilt over een van de gegeven workshops, neem dan contact op met het Sportpunt Houten.