Nijntje beweegdiplomaHet Nijntje Beweegdiploma is een interventie van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, waarbij kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar motorische vaardigheden krijgen aangeleerd. Na het volgen van de lessenreeks kunnen kinderen het Beweegdiploma halen, waaruit blijkt dat zij over een goed motorisch fundament beschikken.

Waarom bewegen? 
De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf jongs af aan veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerder uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

Voor wie? 
Het Nijntje Beweegdiploma 1 is gericht op peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar en het Nijntje Beweegdiploma 2 richt zich op kleuters in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Tijdens de lessenreeks van 20 lessen komen thema‚Äôs zoals schommelen, klauteren, balanceren, schoppen en mikken aan bod.

Ga voor actuele informatie naar de website van Casca Dura Academy. 

Wil je meer weten over het Nijntje beweegdiploma of heb je als school interesse? Neem dan contact op met Sanne