Sport Cultuur Logo 236Jeugdpas Sport & Cultuur! 
Met dit project kan de Houtense jeugd kiezen uit heel veel verschillende korte cursussen van sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Houten. Op deze manier kunnen ze kennismaken met diverse sporten en/of lessen op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans, theater, archeologie en cultureel erfgoed, zonder dat ze direct lid hoeven te worden. In drie tot vijf kennismakingslessen van ongeveer een uur leren de kinderen de beginselen van een sport of culturele activiteit. De lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren trainers, leraren of kunstenaars. Het aanbod kan een losstaande cursus zijn of onderdeel zijn van de reguliere lessen.

Voor wie?
Het sportaanbod richt zich op de sportstimulering van dreumesen (0-2 jarigen), peuters (2-4 jarigen) en kinderen uit groep 1 t/m 8. Het cultuuraanbod is bestemd voor basisschoolleerlingen.

Hoe?
Het schooljaar 2022-2023 is verdeeld in vier blokken. In elk blok worden kennismakings-cursussen aangeboden, niet elke cultuur- en sportactiviteit vindt elk blok plaats. Kijk elk blok opnieuw op de website of er iets leuk tussen staat. Per blok is er een aanmeldperiode.

Kosten0001 2
Deelname aan een cursus kost € 8,-. De betaling loopt via IDEAL.

Wilt u uw kind laten meedoen aan een cursus maar kunt u de € 8,- deelnemersgeld niet missen? Stichting Leergeld Houten kan de inschrijfkosten van de cursus voor u betalen.
Hoe het werk: via de website schrijft u uw kind in voor een cursus en geeft toestemming voor het doorgeven van uw gegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) aan Stichting Leergeld Houten. Als u hiermee akkoord gaat, betaalt Leergeld de € 8,- voor u. Zo wordt uw kind gratis ingeschreven. Stichting Leergeld neemt vervolgens contact met u op. 

Informatie voor sportaanbieders 
In het project Jeugdpas Sport en Cultuur hebben sportaanbieders de mogelijkheid om gedurende het schooljaar één of meerdere sportcursussen van 4 of 5 lessen aan te bieden die specifiek gericht zijn op de doelgroepen dreumesen, peuters en basisschoolkinderen uit groep 1 t/m 8.

Elke sportaanbieder mag en kan cursussen aanbieden, zowel commerciele- als niet-comeerciele sportaanbieders. De cursus kan een aparte cursus (nieuwe groep) zijn, maar het mag ook een bestaand aanbod zijn waarbij deelnemers kunnen aansluiten.

Wil je als sportaanbieder meer informatie ontvangen of een cursus aanbieden? Neem dan contact op met Sjouke

Planning

Planning 2023-2024
Blok 1: Tussen 23 oktober en 23 december 2023 vinden de lessen van blok 1 plaats.
Inschrijving deelnemers: 25 september t/m 16 oktober 2023

Blok 2: Tussen 8 januari en 16 februari 2024 vinden de lessen van blok 2 plaats.
Inschrijving deelnemers: 27 november t/m 18 december 2023


Blok 3: Tussen 26 februari en 26 april 2024 vinden de lessen van blok 3 plaats.
Inschrijving deelnemers: 29 januari t/m 19 februari 2024

Blok 4: Tussen 13 mei en 12 juli 2024 vinden de lessen van blok 4 plaats.
Inschrijving deelnemers: 15 april t/m 6 mei 2024

Extra informatie
Lees meer over het aanmaken van een deelnemersaccount aanmaken en inschrijven voor een cursus in de folder. Klik op de afbeelding om de folder te downloaden. Heb je nog steeds vragen? Neem dan contact op met Sjouke.

Volg de Jeugdpas Sport & Cultuur op de sociale media om op de hoogte te blijven. 

facebook logos PNG19762  instagram v051916  twitter logo