Met de komst van de nieuwe sporthal, hebben een aantal sporten een nieuw onderkomen gekregen. Zo verhuizen Handbal Houten van De Slinger en Judo vereniging Groot Houten van Den Oord bijvoorbeeld naar The Dome. Overdag maakt vooral Houtens gebruik van de sporthal, zij maakten gebruik van de Molenwiek en de Kruisboog.

Met de komst van The Dome, die natuurlijk voor de hoofdgebruiker Handbal Houten uitkomst biedt, gaat er in de Houtense sportaccommodaties een verschuiving plaatsvinden. Platform Sport Houten gaat samen met de sportverenigingen en de gemeente Houten om de tafel om met elkaar tot een optimale verdeling van de binnensportaccommodaties te komen. Het is de verwachting dat met deze herindeling veel sportverenigingen kunnen worden voorzien in hun behoefte.

Met The Dome beschikt Houten opnieuw over een accommodatie waar op hoog niveau mooie sportevenementen kunnen worden georganiseerd. Daarnaast ontstaat er voor andere sportverenigingen de mogelijkheid om binnen de bestaande accommodaties optimaal te werken aan hun ambities. Een mooi resultaat na jarenlang hard werken.