De vereniging Handbal Houten organiseert in samenwerking Sportpunt Houten in het nieuwe jaar een Spoedcursus Sociale Hygiëne. Tijdens deze cursus wordt onder andere de Drank- en Horecawet besproken, handhaving van alcohol-, drugs- en gokbeleid, gastvrijheid en veiligheid binnen de sportkantine. De cursus wordt afgesloten met een examen en deelnemers ontvangen de Verklaring Sociale Hygiëne. De cursus wordt verzorgd door Horeca Stichting Nederland.

De spoedcursus wordt aangeboden op zaterdag 13 februari 2016, van 9.00 tot 17.15 uur, in de kantine van Sportcentrum The Dome. Aan het einde van de dag wordt het examen afgenomen.

We kunnen jullie de cursus tegen een speciaal tarief aanbieden: voor slechts 130 euro kunnen deelnemers de Verklaring Sociale Hygiëne behalen. Dit bedrag is inclusief een lunch, het SVH cursusboek en het examen.

Per sportvereniging moeten twee leidinggevenden beschikken over de verklaring Sociale Hygiëne. Op tijden dat er alcohol wordt geschonken, moet er een leidinggevende met Verklaring Sociale Hygiëne aanwezig zijn of een barvrijwilliger met een IVA-certificaat. Normaal kost de cursus meer dan 300 euro per persoon, dus dit is de kans om het aantal vrijwilligers met een Verklaring Sociale Hygiëne uit te breiden.

Aanmelden voor de cursus kan tot en met 31 januari 2016 bij Annemarie van Deelen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Geef daarbij de naam, telefoonnummer en het mailadres van de deelnemers door.

We hopen dat velen gebruik zullen maken van dit interessante aanbod en zien de aanmeldingen tegemoet.